Αυτοκίνητο - βόμβα εξερράγη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος

07:22 10/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 05:55 στην οδό Αμερικής, έξω από την Τράπεζα Ελλάδας, ύστερα από δύο απειλητικά τηλεφωνήματα, για παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά. «Είναι προφανείς οι σκοπιμότητες, αλλά η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε τρομοκράτες να περάσουν τη δική τους ατζέντα» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστος
τηλεφώνησε στις 05:10 στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα" και στις 05:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών, και είπε: "Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά".

Αμέσως, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security, και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα.

Στις 05:55, ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα, από την οποία το αυτοκίνητο διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα. Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και κλιμάκια της Εγκληματολογικής, ο οποίοι περιμένουν να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αρχίσουν την έρευνα στο σημείο της έκρηξης.

Αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε: «Είναι προφανείς οι σκοπιμότητες και οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν το στόχο τους. Η δημοκρατία μας είναι θωρακισμένη και η οικονομία στέκεται όλο και πιο γερά στα πόδια της. Ο στόχος τους μπορεί να ήταν να αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας και η σταθερότητα της οικονομίας. Αλλά δεν πέτυχαν το στόχο τους».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η βομβιστική ενέργεια έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος το μόνο που εξυπηρετεί είναι στη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένου φόβου, αποπροσανατολισμού και ενίσχυσης της καταστολής. Ο λαός μας έχει τα δικά του μέσα πάλης, τους μαζικούς ειρηνικούς αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη".

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Τα κίνητρα και οι στόχοι είναι προφανείς. Είναι απολύτως αδίστακτοι αλλά ματαιοπονούν".

«Η απάντηση του λαού κατά της συγκυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικας δεν μπορεί να γίνεται με τρομοκρατικές ενέργειες, μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο στις κάλπες και με την εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος» είπε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τερενς Κουίκ, αναφερόμενος στην έκρηξη που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο την Αθήνας.

«Η έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας, είναι καταδικαστέα από το ΚΚΕ ενέργεια» αναφέρεται σε σχόλιο του κόμματος στο οποίο τονίζεται ότι «τόσο αυτή όσο και άλλες παρόμοιες ύποπτες ενέργειες, δεν έχουν καμία σχέση με τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική». «Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να αξιοποιηθεί αυτή η ενέργεια για την ένταση του κρατικού αυταρχισμού και την καλλιέργεια κλίματος φόβου» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Απερίφραστα καταδίκασε η ΔΗΜΑΡ το τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, με ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι «η ενέργεια αυτή πλήττει τη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει μείζονα οικονομικά προβλήματα». Η Δημοκρατική Αριστερά- Προοδευτική Συνεργασία προσθέτει, ότι όσοι επιλέγουν να τρομοκρατούν, επιδιώκουν την προσβολή της δημοκρατίας και τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας και καταλήγει καλώντας τις δημοκρατικές δυνάμεις να έχουν σταθερό μέτωπο απέναντι σε όσους νομίζουν ότι μπορούν με την τυφλή βία να επιβάλουν συνθήκες ανωμαλίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα