Αυτό-οδηγούμενο όχημα σκοπεύει να κατασκευάσει η Apple

18:34 5/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Και η εταιρεία τεχνολογίας και υπολογιστών Apple ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει ένα αυτό-οδηγούμενο όχημα.

Οι φήμες για τα εν λόγω σχέδιά της εταιρείας υπήρχαν εδώ και καιρό, ωστόσο η Apple, σε επιστολή της προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές μεταφορών,

εξέφρασε τον «ενθουσιασμό της για τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν τα αυτοματοποιημένα συστήματα σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών». Αναφέροντας επίσης ότι θα υπάρχουν «σημαντικά κοινωνικά οφέλη από την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων οχημάτων».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμά του BBC, εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι, στην επιστολή της προς την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA), η εταιρεία αναφέρει ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση (της επένδυσης στην κατασκευή του οχήματος) εξαιτίας «των μεγάλων επενδύσεών της στην ανάπτυξη της μηχανικής εκμάθησης και των αυτόματων συστημάτων».

Η Apple επισημαίνει επίσης ότι, προκειμένου να υπάρχει μια καλύτερη εποπτεία-ενημέρωση, για το πόσο ασφαλή είναι αυτά τα οχήματα, οι εταιρείες στη συγκεκριμένη βιομηχανία, θα πρέπει να μοιράζονται τα δεδομένα από τρακαρίσματα που συμβαίνουν με αυτά.

Να σημειωθεί ότι, η Apple, έχει ήδη κατοχυρώσει πολλά ονόματα διευθύνσεων στο διαδίκτυο σχετικά με την εν λόγω βιομηχανία, όπως τα apple.car και apple.auto.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτό-οδηγούμενο, Apple,afto-odigoumeno, Apple