Α. Ρουπακιώτης: Το ν/σ δεν φωτογραφίζει κανέναν - Βάναυσες οι πράξεις της Χρ. Αυγής

10:38 20/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Για βάναυσες πράξεις σε βάρος σε βάρος του κοινοβουλευτικού θεσμού, του κοινοβουλίου και των βουλευτών κατηγόρησε το κόμμα της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή το πρόσφατο «θερμό» επεισόδιο στη Βουλή που οδήγησε στην αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλου από τη συνεδρίαση
της ολομέλειας. Μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤ στα Γεγονότα σημείωσε ότι τα γεγονότα πρέπει να θέτουν σε εγρήγορση όσους διαχειρίζονται τα κοινά και ασκούν εξουσία για την απόκρουση του φαινομένου του ναζισμού, ενώ έκανε λόγο για μείζων κίνδυνο που πρέπει να αντιμετωπιστεί με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη Δημοκρατία. Σχετικά με το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού τόνισε πως δεν φωτογραφίζει κανέναν και κάλεσε τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να το ψηφίσουν.Οι ίδιες οι πράξεις της Χρυσής Αυγής δίνουν το σχόλιο γι' αυτές είπε ο κ. Ρουπακιώτης και τόνισε πως το κοινοβούλιο πρέπει να το σέβονται πρωτίστως όσοι επιχειρούν να το υποβαθμίσουν.

«Τα πράγματα είναι σοβαρά», είπε ο Υπουργός . «Αν θέλουμε να αποκρούσουμε το νεοναζισμό όσο είναι ακόμη νωρίς, πρέπει να πράξουμε σε επίπεδο κοινωνίας, θεσμών, κυβέρνησης και κομμάτων», πρόσθεσε.
Σχετικά με τις φωνές που ζητούν να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου είπε πως το Σύνταγμα δεν δίνει τέτοια δυνατότητα, σημείωσε όμως ότι υπάρχουν νόμοι που προβλέπουν τρόπους τιμωρίας. Συμπλήρωσε, δε ότι «τα δικαστήρια ήδη διαπιστώνουν το μέγεθος του προβλήματος και την επικινδυνότητα αυτών των συμπεριφορών».
Ερωτηθείς αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, είπε πως βρίσκεται στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και τόνισε πως «δεν έχει φωτογραφία, δεν έχει ταυτότητα, δεν στρέφεται εναντίον κανενός. Θέτει όρια και ο εισαγγελέας θα έχει το λόγο γι' αυτούς που παραβιάζουν το νόμο, το σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις και τα δικαστήρια στη συνέχεια θα κρίνουν τις πράξεις τους».
«Οι πράξεις με ρατσιστική αφετηρία ήδη τιμωρούνται σε μεγάλο βαθμό» είπε ο κ. Ρουπακιώτης διευκρινίζοντας πως το νομοσχέδιο αποτελεί συγκέντρωση υφιστάμενων νομοθετικών διατάξεων σε ένα ενιαίο κείμενο και επικαιροποίησή τους σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Σε αυτό το σημείο διατύπωσε την απορία του για τις αντιδράσεις που διατυπώνονται καθώς όπως είπε δεν έχει πρωτογενή προέλευση, παρά βασίζεται σε σχέδια που έχουν εγκριθεί παλαιότερα από τη Βουλή.
«Κανένα κόμμα δεν δικαιούται να αντιμετωπίζει το φάσμα του νεοναζισμού με εκλογικά κριτήρια» είπε και τόνισε ότι όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι υποχρεωμένα να βρουν συγκλίσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού.

Σε ότι αφορά τη διάταξη για τις προσωρινές διαταγές είπε ότι είναι σχεδόν έτοιμη και θα προβλέπει επίσπευση των διαδικασιών για έκδοση αποφάσεων από τα δικαστήρια εντός 2-3 μηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα