Α. Χαρίτσης:»Πάμε σε μνημονιακά μέτρα αν δεν ληφθούν τώρα πρωτοβουλίες»

14:53 27/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει την οικονομία σε κατάρρευση και σε νέα επώδυνα μνημονιακά μέτρα, αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα ,εξέφρασε ο Αλεξης Χαρίτσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο κ. Χαρίτσης διευκρίνισε ότι τα μέτρα ενίσχυσης θα πρέπει να αφορούν την εργασία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, τους τρεις βασικούς πυλώνες στους οποίους εδράζεται το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας «Μένουμε Όρθιοι»

Άσκησε κριτική στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «προκαλεί κατάπληξη να μιλά για στήριξη της εργασίας, τη στιγμή που έχει ανακοινώσει μείωση μισθών κατά 20% στον ιδιωτικό τομέα, μονιμοποίηση της αναστολής συμβάσεων και διόγκωση της εκ περιτροπής εργασίας»,
Κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ότι «προχωρά σε λαθροχειρίες στην κριτική του για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στην ουσία «παραδέχεται ότι είναι πλήρως εφαρμόσιμο».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «μιλά για έργα και επενδύσεις, ενώ έχει παγώσει μεγάλα έργα υποδομών σε όλη την Ελλάδα, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης ενώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποχώρησε σε χαμηλό 20ετίας το β΄ εξάμηνο του 2019, και εκατοντάδες έργα στους δήμους πάγωσαν με την εν μία νυκτί κατάργηση του προγράμματος Φιλόδημος».

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Γ. Φασουλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα