WikiLeaks : Αμοιβή για τη διαρροή εγγράφων της κυβέρνησης Ομπάμα

13:13 4/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο WikiLeaks υπόσχεται αμοιβή για οποιαδήποτε πληροφορία διαρρεύσει από τον Λευκό Οίκο πριν από την αποχώρηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο ιδρυτής του ιστοτόπου Τζούλιαν Ασάνζ επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου που ξέσπασε γύρω από τα email της Χίλαρι Κλίντον.

«Προσφέρουμε αμοιβή 20.000 δολαρίων για οποιαδήποτε

πληροφορία επιτρέψει τη σύλληψη ή καταδείξει οποιονδήποτε υπάλληλο της κυβέρνησης Ομπάμα ο οποίος κατέστρεψε σημαντικούς φακέλους», συνεχίζει ο ιστότοπος στο μήνυμά του.

«Μην αφήσετε τον Λευκό Οίκο να καταστρέψει εκ νέου την ιστορία των ΗΠΑ! Κάντε αντιγραφή (των εγγράφων) τώρα και στείλτε τα στον WikiLeaks όποτε θέλετε», αναφέρεται επίσης, μέσω Twitter.

Ο Ασάνζ παραχώρησε στη συνέχεια μια μακρά συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει βρει καταφύγιο από τον Ιούνιο του 2012.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks δήλωσε ότι «και εξάχρονο παιδί θα μπορούσε να υποκλέψει ηλεκτρονικά μηνύματα από τον Τζον Ποντέστα», αρνούμενος να αποκαλύψει την πηγή των διαρροών από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον. Μεταξύ των διαρροών, ήταν τρεις ομιλίες της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι οποίες έφερναν στο φως τους «δεσμούς» της με την Γουόλ Στριτ.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ,FOX

Keywords
Τυχαία Θέματα