Tο «Θεατροποιείο» της Τήνου στο www.ert.gr

06:04 4/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δημιουργούν πολιτισμό με πολύχρονη πια παρουσία στα θεατρικά δρώμενα του Αιγαίου. Πρόκειται για την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Τήνου «Θεατροποιείο», την οποία παρουσιάζει το ert.gr.

Eπίσης πρέπει να πούμε ότι από τις 3 έως και τις 7 Ιουλίου στην Ικαρία η ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα DUENDE με αρκετά χρόνια δράσης και καλεσμένες

τέσσερις ερασιτεχνικές ομάδες από νησιά του Αιγαίου με τις οποίες συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας και αλληλοεκτίμησης θα παρουσιάσει τη Θεατρική Συνάντηση Φιλίας, ένα μικρό Θεατρικό Φεστιβάλ. Συμμετέχουν οι «Άστεγοι» από τη Μυτιλήνη, η Θεατρική Ομάδα Σάμου, το Θεατρικό Εργαστήρι Κω – acTa και το «Θεατροποιείο» από την Τήνο. Όλες οι ομάδες έχουν τη δική τους ιδιαίτερη ιστορία και έχουν αφήσει τεράστια παρακαταθήκη στα θεατρικά δρώμενα του τόπου τους και του Αιγαίου γενικότερα. Είναι 100% ερασιτεχνικές με όλο το θετικό φορτίο που περιέχει η λέξη.

Ζητήσαμε από το «Θεατροποιείο», να παρουσιαστεί, απαντώντας σε ερωτήσεις όπως πότε ιδρύθηκε, ποιες δυσκολίες προσπαθεί να ξεπεράσει, ποια είναι η αντιμετώπισή της από την τοπική κοινωνία, ποιοι είναι οι συμμετέχοντες στην ομάδα, πώς αξιολογεί την ύπαρξη και λειτουργία αντίστοιχων ομάδων σε άλλες περιοχές της χώρας και αν ανταλλάσσει εμπειρίες μαζί τους.

Η παρουσίαση του «Θεατροποιείου» με βάση κείμενο της ομάδας προς το www.ert.

Keywords
Τυχαία Θέματα