To πρόγραμμα των Δημητρίων αυτό το Σαββατοκύριακο

13:06 8/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συναυλίες, performances, εκθέσεις εικαστικών και πρωτότυπα project περιλαμβάνει αυτό το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα των 51ων Δημητρίων.

Ξεκινάμε με τα Δέντρα των Ευχών, που αφήνουν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της έκθεσης έργων της Γιόκο Όνο στη Θεσσαλονίκη για τα φετινά Δημήτρια και αυτή τη φορά…θα βρίσκονται στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας από τις 13:00 μέχρι και τις 15:00 σήμερα Σάββατο και θα γεμίσουν με τις πιο απλές ή ιδιαίτερες ευχές
χάρη σε σας!
Η Γιόκο Όνο, με ένα ακόμη συμμετοχικό έργο της, εξακολουθεί να ζητά τη συμμετοχή του κοινού για την ολοκλήρωση του έργου και δίνει τη οδηγία: Συνέχισε να εύχεσαι!
Η δράση θα μεταφερθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Σήμερα 8/10, Πεζόδρομος της Αγ. Σοφίας, 13:00-15:00
Τη Δευτέρα 10/10, Δημαρχιακό Μεγαρο, 15:00-17:00

——————————–
ΜΟΥΣΙΚΗ

Hildur Gudnadóttir- Σάββατο 8 Οκτωβρίου – 21:00

Με μουσική που μοιάζει να αφουγκράζεται και να αντανακλά απόλυτα το ισλανδικό τοπίο, η Hildur Gudnadóttir είναι τσελίστρια, συνθέτης και ερμηνεύτρια, που εκφράζεται στο χώρο της πειραματικής ποπ και σύγχρονης μουσικής –συμμετείχε στο μουσικό σχήμα «múm» και συνεργάστηκε και με τους «Pan Sonic». Ως προς τις σόλο δουλειές της αντλεί από μια ευρεία γκάμα ήχων του μουσικού όργάνου της, καταφέρνοντας να κινείται με άνεση από μια μυστικιστική απλότητα σε αχανή ηχητικά τοπία. Οι συνθέσεις της καταφέρνουν να συγκινούν ένα ευρύ κοινό –είτε αυτό πρόκειται για οπαδούς της ορχηστρικής μουσικής είτε της electronica.

Η Gudnadóttir ξεκίνησε το τσέλο παιδί και με πάθος συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στη Μουσική Ακαδημία του Ρέκιαβικ και κατόπιν στο Βερολίνο. Σήμερα, στα 34 της, μέσω μιας βελούδινης διαχείρισης του τσέλου και της φωνής της, ταξιδεύει απλές φράσεις σε ουράνια ύψη υπνωτίζοντας το κοινό και καθιστώντας το συμμέτοχο σε μια μουσική μυσταγωγία, που επιβάλλει την απόλυτη παράδοση του θεατή στους απόκοσμους ήχους και πειραματισμούς της.

Έχει ηχογραφήσει τέσσερα προσωπικά άλμπουμ, «Mount A» (2006), «Without Sinking» (2009), «Leyfðu Ljósinu» (2012) και «Saman» (2014), ενώ συνθέτει για το θέατρο, για παραστάσεις χορού και για τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων της έχουν αναθέσει τη σύνθεση πρωτότυπων έργων η Ισλανδική Συμφωνική Ορχήστρα, το Εθνικό Ισλανδικό Θέατρο, η Tate Modern, το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Βασιλική Σουηδική Όπερα. Έχει παίξει μουσική για ταινίες μεταξύ των οποίων και «Η Επιστροφή» με τον Ντι Κάπριο και ο «Εκτελεστής» και έχει συνεργαστεί με τους Skúli Sverrisson, Jóhann Jóhannsson, múm, Angel, Pan Sonic, Hauschka, Wildbirds & Peacedrums, Ryuichi Sakamoto, David Sylvian, The Knife, Fever Ray και Throbbing Gristle.

Σ’ αυτή τη συναρπαστική μουσική διαδρομή αχώριστος συνεργός της… ο Ómar. Μια εξάχορδη ηλεκτρική παραλλαγή του τσέλου, που θυμίζει μια εκμοντερνισμένη βιόλα ντα γκάμπα ( viola da gamba), που της προσφέρει μια γκάμα από ήχους, που κυμαίνονται από αυτές του βιολιού μέχρι και του μπάσου. Είναι όργανο «λεπτό», που σημαίνει ότι μπορεί να το δέσει στο κορμί της και να μετακινείται μ’ αυτό πάνω στην σκηνή. Συγκριτικά δε είναι τόσο μικρό και ευέλικτο, που δεν απαιτεί πλέον δική του θέση στο… αεροπλάνο, αλλά χωράει και μέσα στη βαλίτσα της, όπως εξηγεί χαριτολογώντας και η ίδια.

Ώρα έναρξης 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€ Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας.

Πλήρη ντάξει – Κυριακή 9 Οκτωβρίου -12:00

«Συνεχιστές της ελληνικής λαϊκής μουσικής παράδοσης» μέσω της δικιάς τους δημιουργίας αποκαλεί τους «πλήρη ντάξει» το γαλλικής παραγωγής ντοκιμαντέρ «Le grand tour – La Grèce», όπου αυτοί ερμηνεύουν μεταξύ άλλων και σχολιάζουν το κοινωνικού περιεχομένου τραγούδι τους «Τα δάνεια». Η συμμετοχή αυτή αποτελεί και το ερέθισμα για τη δημιουργία της μουσικής παράστασης «le rebétiko aujourd’hui – société et réalité». Τραγούδια παλιά, αλλά και δικά τους, με κεντρικό θεματικό άξονα την κοινωνική πραγματικότητα (ανθρώπινες σχέσεις, εργασία, κοινωνικός αποκλεισμός, μετανάστευση, οικονομική και ανθρωπιστική κρίση κ.α.) αποτελούν αυτήν τη μοναδική παράσταση.

Για όσους, ωστόσο, πιστεύουν ότι μια ρεμπέτικη κομπανία μπορεί πλέον να είναι και passé ή αναρωτιούνται για το ρόλο που μπορεί να έχει σήμερα το ρεμπέτικο στην ελληνική μουσική σκηνή, ένα και μόνο live των «πλήρη ντάξει» αρκεί για να δώσει τις απαντήσεις. Οι ακροατές τους άμεσα διαπιστώνουν ότι πρόκειται για μια σύγχρονη και πολλά υποσχόμενη μουσική κομπανία, που υπηρετεί και σέβεται το ρεμπέτικο και ξεχωρίζει για το δυναμισμό στην οργανοπαιξία και το λυρισμό των φωνών. Μια κομπανία που πετυχαίνει να αναπαράγει το ηχόχρωμα των ακουσμάτων της προκατοχικής κυρίως περιόδου, έτσι που χωρίς δυσκολία σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.

Τα σχεδόν τέσσερα χρόνια δράσης και μετρώντας ήδη τρεις δίσκους στο ενεργητικό τους («πλήρη ντάξει» -2013, «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ» -2014 και «Τρίτος ΔΙSKOS» – 2015) οι «πλήρη ντάξει» έχουν παγιώσει ένα τρόπο έκφρασης και απόδοσης βασισμένο στο παραδοσιακό ύφος, όπως αυτό καταγράφεται από την δισκογραφία κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου. Όχι τυχαία άλλωστε, αφού το ρεπερτόριό τους εξαρχής διαμορφώθηκε και επηρεάστηκε από τρεις βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος αφορά στην απόδοση και εκτέλεση τραγουδιών και οργανικών σκοπών που προέρχονται από την πλούσια λαϊκή παράδοση και το ρεμπέτικο, όπως αυτό αποτυπώνεται στην πρώτη μεγάλη περίοδο της δισκογραφίας των δεκαετιών 1910, ’20 και ’30, κυρίως στην Ελλάδα και στην Αμερική, αλλά και στην Τουρκία. Ο δεύτερος αφορά στη σύνθεση του ίδιου του συνόλου (τέσσερις φωνές, μπουζούκια, λαϊκή κιθάρα και μπαγλαμάς), που αποτελεί τον κατεξοχήν κλασικό τύπο λαϊκής ορχήστρας. Τέτοια σύνολα εμφανίστηκαν την δεκαετία του ’30 και δημιούργησαν, με βάση τις παραδοσιακές συνθετικές φόρμες, τη δικιά τους μουσική. Και ο τρίτος και εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η μελέτη και η χρήση συγκεκριμένων τεχνικών έκφρασης, ερμηνείας και εκτέλεσης, προερχόμενες κυρίως από το παραδοσιακό ύφος [ηχόχρωμα φωνών, ισοκρατήματα, χρήση κουρδισμάτων (ντουζένια) κ.ά.].

Πλατεία Άθωνος (Συμβολή οδών Βατικιώτη-Δημητσά), 12:00

—————————————

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Toolkit Designers’ Meeting 2016 έως 09 Οκτωβρίου -10:00

Έμπνευση, φαντασία, πάθος, δημιουργία, σχέδιο, ιδέες, χρώμα, logo και design. Αυτοί θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του φετινού «Toolkit Designers’ Meeting 2016». Γιατί αυτοί ορίζουν, διαμορφώνουν και εξελίσσουν όρια, οπτικές, εικόνες, σκέψεις και αντικείμενα γύρω μας. Για να κατακτηθεί τελικά το ζητούμενο. Ποιο είναι αυτό; Η επικοινωνία.

Μετά από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το «Toolkit Designers’ Meeting», επιστρέφει μεγαλύτερο και πιο δημιουργικό. Υλοποιώντας το όραμα της διοργανώτριας ομάδας Design Toolkit, το «Toolkit Designers’ Meeting 2016» εξελίσσεται σε μια συνάντηση, που απευθύνεται σε νέους (και όχι μόνο!) ανθρώπους, που κοινό τους στοιχείο είναι το πάθος και η ενασχόλησή τους με το design.

Η φετινή διοργάνωση «ζουμάρει» στην ευρύτερη έννοια του design, στις πολλές διαφορετικές πρακτικές και επαγγελματικές εφαρμογές του. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει oμιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες από τον χώρο του design, επτά εξειδικευμένα εργαστήρια, εκθέσεις αφίσας, μεταξοτυπίας, αλλά και βιομηχανικού σχεδιασμού, καθώς και διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας με έκθεση των συμμετοχών που θα διακριθούν. Kαι τέλος την ExpoWorkshops, που είναι η έκθεση των αποτελεσμάτων – έργων των συμμετεχόντων στα εργαστήρια και πραγματοποιείται μετά το πέρας της διοργάνωσης.

Workshops
1)«Η Συνταγή Για Τίτλους Ταινίας» με τον Τόνυ Ζαγοραίο
7-9/10, 10:00 – 14:00, AKTO College campus Θεσσαλονίκης

2)«Φωτογραφίζοντας Δημιουργικά το Portfolio σου» με τον Strato Agiani
7/10, 10:00 – 15:00, AKTO College campus Θεσσαλονίκης

3) «Brand-άρoντας έναν γάιδαρο!» με τον Ιωάννη Εργελετζή
7-9/10 , 10:00 – 14:00, AKTO College campus Θεσσαλονίκης

4)«Ολιστικό design και επικοινωνία» με την ομάδα Malvi
7-9/10, 10:00 – 17:00, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

5) «Μια Ιστορία με Παράδοξα και άλλες Οπτικές Αναμορφώσεις» με τους Διονύση Τσάση & Μάνο Λακούτση
7-9/10, 10:00 – 14:00, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

6) «Σχεδιασμός τυπωμάτων υφάσματος στην ψηφιακή εποχή» με την Ευρυδίκη Παπαχρήστου
7-9/10 , 10:00 – 14:00, AKTO College campus Θεσσαλονίκης

7) «Fashion and styling designing» με τη Θωμαΐς Παπαδημητρίου
7-9/10 , 10:00 – 14:00, AKTO College campus Θεσσαλονίκης

Ομιλίες 8/10, 11:00, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
«Landscape Design vs. Design in landscape» από τον Ανδρέα Νάσσο
«Η δύναμη της συνεργατικότητας και της ομαδικότητας στο design: Ένα υπερδύναμο εργαλείο ενίσχυσης της δημιουργικότητας» από τον Θανάση Μπαμπαλή
«Δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία σε 360 μοίρες (παθητική εικονική πραγματικότητα)» από τους Σέργιο ΚO & Αλέξη Μπάρδη
«Η αβάσταχτη ελαφρότητα της αρχιτεκτονικής» από τον Δημήτρη Κουκούδη
«Η αξία του storytelling σε μία τρισδιάστατη φωτορεαλιστική αρχιτεκτονική απεικόνιση» από την Ελένη Ξουπά
«3D Printing for creative minds» από τους PlanFab
«Έξω στην ερημιά: Η εκδοχή του ελεύθερου επαγγελματία» από τον Tommaso Taraschi
«Δεν αφορά μόνο χαρτιά» από την Αριάδνη Περράκη
«Σχεδιασμός επίπλου και επισκευασιμότητα» από τον Τόμμυ Παπαϊωάννου
«Ερωτοτροπώντας μεταξύ δημιουργίας και παραγωγής» από τον Γιώργο Μήλιο

Εκθέσεις
7/10 – 16/10, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
«Poster for Tomorrow Retrospective», poster από όλο τον κόσμο

6/10 – 10/10, TABYA
«Poster Passion», αφίσες από σχεδιαστές από όλο τον κόσμο

7/10 – 10/10, Apodec
«Form Follows Code», έκθεση creative code

6/10 – 10/10, TABYA
«Don’t push your luck», διαδραστική έκθεση εικονογράφησης, με εκτύπωση μεταξοτυπίας κατά την διάρκεια της έκθεση

8/10 – 16/10, Toss Gallery
«Women’s Rights Are Human Rights», έκθεση αφίσας για τα δικαιώματα της γυναίκας όλο τον κόσμο

Για περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο www.designtoolkit.org

Τιμές εισιτηρίων στο www.designtoolkit.org7PLY Project Festival έως 15 Οκτωβρίου – 19:00 στοΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Καλιφόρνια, κάπου στα 1950. Οι σέρφερ δεν αρκούνται πια μόνο στο κύμα, θέλουν να σερφάρουν και στους δρόμους. Κάπως έτσι γεννιέται το skateboard, που σταδιακά αποκτά εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο. Ελάτε να δείτε πως από «όχημα» δράσης, αθλητισμού, αλλά και μετακίνησης, το δημοφιλές αυτό χόμπι στο «7Ply project 2016» μετατρέπεται σε… καμβά για έμπνευση και δημιουργία.

Το «7Ply project 2016», που διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά η Propaganda Rollin co, περιλαμβάνει μια ομαδική έκθεση με διεθνείς συμμετοχές, εργαστήρια, προβολές και πολλά… skateboards. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ της σύγχρονης αστικής κουλτούρας, μια γιορτή των νέων, μια πλατφόρμα συνεύρεσης καλλιτεχνών και φίλων της street art και της μουσικής, μια ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή ιδεών, αλλά και skate κόλπων.

Επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης είναι η ομαδική έκθεση, που διοργανώνεται στο ΚΣΤΘ. Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις εικαστικές τους δημιουργίες πάνω στα επτά φύλλα ξύλου, που σχηματίζουν τις σανίδες του skateboard (από όπου προκύπτει και η ονομασία του «7Ply project»). Τιμώμενος προσκεκλημένος θα είναι ο εικαστικός και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών στη Λιμόζ, Μάριος Teriade Ελευθεριάδης, που θα εκθέσει σειρά έργων του σε σανίδες του σερφ, από τη σειρά El Pecado Salva, που αποτελούν τον προπομπό του skateboard. Συνολικά, θα παρουσιάσει μια εικαστική εγκατάσταση και τα δικά του μεταμορφωμένα skate, σε συνομιλία μεταξύ τους.

Μεταξύ των φετινών προσκεκλημένων είναι και η επιμελήτρια και διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, Eric Olivera, που συμμετέχει στην έκθεση και θα πραγματοποιήσει διάλεξη πάνω στην σύνδεση του skateboard με την avant-garde τέχνη (8/10, 15:30).

Σημειώστε, ακόμα, στους καλεσμένους του «7Ply project» και τον Ισραηλινό, Guy Pitchon, ο οποίος προέρχεται από την skate σκηνή του Τελ Αβίβ και αποτελεί πλέον έναν πολυθεματικό καλλιτέχνη, που επικεντρώνει το έργο του στην street φωτογραφία, στις γραφικές τέχνες και στην δερματοστοιξία. Ο Pitchon όχι μόνο συμμετέχει στην έκθεση, αλλά θα πραγματοποιήσει και εκπαιδευτικό εργαστήριο για την street art (9/10, 13:00).

Το φετινό «7Ply project» περιλαμβάνει επίσης, ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων skate, graffiti performance, διαγωνισμών skate και προβολών, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη (www.cact.gr), στο Cocktail Bar, στον Πολυχώρο WE και στο Art House Gallery Bar (πληροφορίες εδώ www.7plyproject.eu).

Εγκαίνια 7/10, 19:00-22:00, ΚΣΤΘ
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 10:00-18:00
Συνδιοργάνωση με ΚΣΤΘ, ΚΜΣΤ

www.cact.gr

www.propagandask8.com

Τιμές εισιτηρίων: 3€, 1,5€ (φοιτητικό-μαθητικό), 1€ (ομαδικό). Ισχύουν ατέλειες———————————— Performances

Chauvinism Scanner – 8 Οκτωβρίου – 11:00

Διαδραστική performance από την ομάδα God’s Entertainment (Αυστρία) .

Είστε ξενοφοβικός; Σας απασχολεί από που κατάγονται οι άνθρωποι; Προσοχή γιατί το «Chauvinism scanner» (Σκάνερ σωβινισμού) θα αποκαλύψει αν λέτε αλήθεια ή ψέμματα. Αυστριακοί αναρχικοί «καταλαμβάνουν» την πλατεία Αριστοτέλους αποφασισμένοι να ρίξουν φως στα πραγματικά σας πιστεύω.

Πρόκειται για μια διαδραστική performance δρόμου από τους «God’ s Entertainment», μια αναρχική, θεατρική κολεκτίβα από την Αυστρία. Μια performance απλή στη σύλληψη της –αν και με εύληπτα πολιτικά υπονοούμενα- και απολύτως ανώδυνη. Εκτός και αν βρεθείτε αντιμέτωποι με μια αναπάντεχη αλήθεια που πονά.

Οι «God’s Entertainment» (στη χώρα μας θα εκπροσωπηθούν από τους Maja Degirmendzic και Boris Ceko) είναι ένα από τα λίγα πειραματικά θεατρικά σχήματα στην Αυστρία, που κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να «σπάσουν» τις κυρίαρχες θεατρικές συμβάσεις. Οι παραγωγές τους κυμαίνονται κάπου ανάμεσα σε θεατρικά, σε happening, σε visual art, σε performance και σε συναυλίες. Εμπνέονται από την κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική αδικία –είναι εξάλλου ενταγμένοι στην αριστερά- με σκοπό να κινητοποιήσουν το κοινό και να προκαλέσουν το διάλογο. Όπως αναφέρει ο ξένος Τύπος γι’ αυτούς «Υιοθετώντας μια ριζοσπαστική προσέγγιση αναζητούν νέα πεδία δράσης πέρα από θεατρικές συμβάσεις. Μέσα από ένα καλλιτεχνικό – κοινωνικό μωσαϊκό δημιουργούνκοφτερά κοινωνικά γλυπτά, που συχνά συμπεριλαμβάνουν και το κοινό».

Η performance, που θα παρουσιάσουν είναι χωρισμένη σε δύο βασικά μέρη. Στο πρώτο οι Έλληνες ηθοποιοί (επικουρικά συμμετέχουν δυο μέλη του θεάτρου TheatrAction) θέτουν σε περαστικούς ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την προκατάληψη. Οι ερωτήσεις αφορούν κυρίως μειονότητες. Εφόσον ανταποκριθεί στις ερωτήσεις ο περαστικός, τότε «μπαίνει» στη σκηνή, όπου εκεί υποβάλλεται σ’ επιπλέον τεστ με βάση κάποια συγκεκριμένα προγράμματα, όπως «ο σκάνερ για ξένους» και το «τεστ του εθνικού οράματος». Τα μηχανήματα μετρούν το βαθμό του «σωβινισμού», της «ξενοφοβίας» κ.λπ. Το τεστ διαρκεί περίπου 20 λεπτά, αλλά πάντα εξαρτάται και από το άτομο που συμμετέχει. Μέσα στη σκηνή μπορούν να είναι ταυτόχρονα μέχρι δύο άτομα.

Λοιπόν, θα το ρισκάρετε; Θα δεχτείτε να υποβληθείτε σε ερωτήσεις που για άλλη μια φορά καταδεικνύουν την τέχνη σε καθρέφτη της κοινωνίας μας;

Εξωτερικός χώρος (Αριστοτέλους & Τσιμισκή), 11:00 – 17:00

Είσοδος ελεύθερη«Και θα σφάξουμε το κουνέλι. Η ζωή είναι ωραία. Η ζωή είναι καλή. Θα σφάξουμε το κουνέλι» – 8 έως 10 Οκτωβρίου – 21:00

Performance των Σοφίας Κορώνη και Αγγελικής Παπαθεμελή στο Θέατρο Αυλαία

Μια κρίσιμη νύχτα ή μια νύχτα σαν όλες τις άλλες, ένα όνειρο ή ένα ξύπνημα. Η Πτώση σ’ έναν άναρχο, επικίνδυνο και συναρπαστικό κόσμο, όπου η συνοχή του ατόμου διαλύεται σε κάθε παφλασμό των κυμάτων κι ο Χρόνος κινείται καταπώς του αρέσει, όπου βασιλεύουν η επανάσταση στη λογική και η αναζήτηση της ανέφικτης ελευθερίας, όπου η ύπαρξη αναγνωρίζεται μόνο μέσα στον καθρέφτη του βλέμματος των Άλλων και ο έρωτας γίνεται η γλώσσα που πλάθει την αλήθεια των πραγμάτων.

Η Αγγελική Παπαθεμελή και η Σοφία Κορώνη, με αφετηρία την αναρώτηση «Περί αλήθειας και ψεύδους υπό εξωηθική έννοια» του Φ. Νίτσε, ταξιδεύουν μέσα απ’ τ’ αφρισμένα «Κύματα» της Β. Γουλφ και ακολουθούν την Αλίκη του Λ. Κάρολ «Μέσα από τον Καθρέφτη», προς μια «Χώρα των Θαυμάτων» όπου οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

Οι δυο τους ενσαρκώνουν από κοινού μια σύγχρονη Αλίκη και στήνουν ένα ενήλικο παιχνίδι ψηλαφώντας τα όρια της πολλαπλής πραγματικότητας και του ονείρου.

Σε μια πορεία αναζήτησης της Αλίκης για την Αλίκη, με μοναδικό σύντροφο και συνομιλητή τον κατακερματισμένο εαυτό, εισχωρούν στο σύμπαν της Βιρτζίνια Γουλφ όπου η βιωμένη εμπειρία αναπαράγεται στη μόνη έγκυρη πραγματικότητά της: στη συνειδησιακή ροή της, και γίνεται πλέον ποίηση της ζωής.

Η Σοφία Κορώνη και η Αγγελική Παπαθεμελή ενώνουν την πολύχρονη θεατρική εμπειρία τους με την πρωτότυπη μουσική του Θάνου Ανεστόπουλου από τα Διάφανα Κρίνα και υπό την κινησιολογική κατεύθυνση της Αγγελικής Στελλάτου, συνθέτουν μια παράσταση που με ένα κλικ εκτός κανονικότητας -ή αλλιώς με ένα κλικ εντός μας- μας συνοδεύει στο λαβύρινθο του Εγώ, σε μια γοητευτική περιπλάνηση.

Ένα κυνήγι θησαυρού για έναν κόσμο που αποκτά νόημα χάνοντάς το, για μια ταυτότητα που αποκαλύπτεται μόνον αφού την εκδυθείς, για μια νικητήρια θέση μαζί με τους άλλους, μέσα στο παζλ του αχανούς σύμπαντος, μέσα στα όρια του χρόνου που μας αναλογεί, κάτω απ’ το ανελέητο τικ τακ του ρολογιού.

Ταυτότητα της παράστασης
Κείμενα: Lewis Carroll, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Μέσα απ’ τον Καθρέφτη, Virginia Woοlf, Τα Κύματα (στη μετάφραση του Άρη Μπερλή)
Σύνθεση κειμένου /Σκηνοθεσία /Ερμηνεία: Σοφία Κορώνη/ ομάδα Horses in my Dreams, Αγγελική Παπαθεμελή
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Μουσική: Θάνος Ανεστόπουλος (Διάφανα Κρίνα)
Σκηνογραφία / Eνδυματολογία: Γιώργος Λυντζέρης
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Νικολίτσα Ντρίζη, Ζωή Λιανοστάθη
Ηχητικό περιβάλλον: Άννα Παπαϊωάννου
Φωτογραφίες: Βασίλης Γεροντάκος
Video trailer: Γιώργος Ευθυμίου

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή των: Σοφία Κορώνη, Αγγελική Παπαθεμελή, Bios. Στο κείμενο της παράστασης περιλαμβάνονται στίχοι από “Το Ερωτικό Τραγούδι του Τζ. Άλφρεντ Προύφροκ” του T. S. Elliot, στη μετάφραση του Σπύρου Καρέλα.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (ανέργων)

Keywords
προγραμμα, project, θεσσαλονικη, συμμετοχή, δραση, ποπ, sonic, θεατρο, angel, david, knife, fever, ray, σημαίνει, live, διαστημα, ελλαδα, logo, design, fashion, creative, tomorrow, push, festival, skateboard, art, skate, eric, guy, graffiti, performance, cocktail, house, φως, συλληψεις, νέα, τεστ, παζλ, τικ, virginia, μετάφραση, bios, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αξια, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αγγελικη, γιορτη σημερα, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ελενη, μετάφραση, αφισες, βερολινο, εικονες, εργασια, ηθοποιοι, κιθαρα, μουσικη, νιτσε, ντοκιμαντερ, ονειρο, πλαισιο, στιχοι, ταινιες, τεστ, τραγουδια, φρασεις, φωτογραφια, φως, bios, creative, push, αδικια, αεροπλανο, αυστρια, αμερικη, αννα, αριαδνη, αρχιτεκτονικη, ατομο, βιρτζινια γουλφ, γαλλικο ινστιτουτο, γινεται, γλωσσα, δεντρα, δευτερα, δυναμη, δειτε, δηλωσεις, δικη, δωσει, ευκαιρια, εκθεση, εκθεσεις, εμπνευση, εννοια, επικοινωνια, επτα, εφαρμογες, τεχνη, ζωη, ζητα, ζωης, ιδεες, ιδια, υφος, ηχητικα, θυμιζει, κυμα, κυματα, κειμενο, κυνηγι, κορωνη, μικρο, μανο, μοιρες, νυχτα, νοημα, ομαδα, παντα, ποιηση, οπερα, ορια, οραμα, παιδι, παζλ, παθος, πεδια, περιβαλλον, ροη, ποπ, προγραμματα, πρωταγωνιστες, ρεμπετικο, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σκεψεις, συνταγη, σοφια, σπυρου, συμπαν, σχεδιο, σχηματα, ταυτοτητα, τυπος, τικ, τουρκια, τοπια, τριτη, φαντασια, φεστιβαλ, φυλλα, φορα, χρονος, χρωμα, ψηφιακη, angel, art, cocktail, guy, design, δικαιωματα, δουλειες, david, eric, ερωτησεις, εθνικο, festival, fever, graffiti, γιορτη, house, χωρα, project, ξενος, κυριακη, logo, μελετη, μια φορα, knife, μοιαζει, μπουζουκια, ορχηστρα, ουρανια, παιχνιδι, πεζοδρομος, πληροφοριες, ray, sonic, σημαίνει, skate, σκηνη, skateboard, tomorrow, θανος, θανου, virginia, ξεκινησε, performance
Τυχαία Θέματα