To Π. Γ. Ν. Έβρου παραιτείται της διεκδίκησης του παλαιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

13:41 30/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, να παραιτηθεί οριστικά από τη διεκδίκηση του παλαιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε επίσημα εχθές, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Αδαμίδης.
Το παλαιό νοσοκομείο επιστρέφει στη δικαιοδοσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αύριο παραδίδεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. Η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση του κτιρίου από άλλους φορείς, όπως ο δήμος Αλεξανδρούπολης

ή η Περιφέρεια ΑΜΘ, προς όφελος των πολιτών. «Δίνουμε τέλος στην αθλιότητα που προσβάλλει την αισθητική και απειλεί την υγεία, στην κακοδιαχείριση, στην κατασπατάληση της περιουσίας του ελληνικού λαού και υλοποιούμε τις κυβερνητικές κατευθύνσεις για νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα», αναφέρει σε δήλωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου Έβρου. Η παρούσα διοίκηση, πάντως, θέτει και μια σειρά από ερωτήματα για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το παλαιό νοσοκομείο, το οποίο χαρακτηρίζει «επικίνδυνο κουφάρι». Τα ερωτήματα αφορούν στην απουσία σχεδίου αξιοποίησης του κτιρίου όταν έγινε η μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις, στη Δραγάνα, αλλά και στην τύχη που είχαν οι μελέτες που πληρώθηκαν για τη μετατροπή του σε αστικό Κέντρο Υγείας. «Ποιος επέτρεψε την κλοπή του εξοπλισμού, γιατί εγκαταστάθηκαν εκεί σύλλογοι άσχετοι με τον χώρο της υγείας, επρόκειτο για αδιαφορία, ανικανότητα ή ασυνεννοησία», διερωτάται η διοίκηση και υπενθυμίζει τα σχέδια για τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης ή Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, τα οποία ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Θέτει, τέλος, ερωτήματα για τη στατικότητα του κτιρίου και υπογραμμίζει ότι το κόστος αποκατάστασης και μετατροπής του είναι πολύ μεγάλο.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα