To EKA για την απλήρωτη εργασία και τη συνάντηση με την Υπ. Εργασίας

17:42 30/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άτυπη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, είχε την Τρίτη 29/8 το εργατικό κέντρο της Αθήνας.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης το ΕΚΑ αναφέρει ότι «η κατάθεση του νομοσχεδίου που υιοθετεί αρκετές από τις προτάσεις του ΕΚΑ, είναι αποτέλεσμα των προτάσεων, της πίεσης και των αναγκών των εργαζομένων και των συνδικάτων».

Ειδικά επικεντρώνεται στο ότι: «Η πρωτοβουλία

του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Αθήνας για την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, όλο αυτό το διάστημα, αποδεικνύεται και επίκαιρη και αναγκαία».

Απαιτούμε επιτέλους να ενσωματωθούν και άλλες βελτιώσεις που έχουν προτείνει τα συνδικάτα μέχρι την τελική του ψήφιση, και όχι μετά από την παρέμβαση εργοδοτών και «θεσμών» να αποσυρθούν και κάποια από αυτά που ήδη προβλέπονται».

Συνεχίζοντας το ΕΚΑ τονίζει πως: «Αναμφισβήτητα δεν υπήρχε και δε μπορεί να υπάρξει «ταύτιση απόψεων» με το Υπουργείο Εργασίας όταν εκκρεμούν όλα τα μεγάλα και σημαντικά εργασιακά θέματα που έχουν εξαθλιώσει τον κόσμο της εργασίας και συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Η αλλαγή του πτωχευτικού νόμου και η σειρά προτεραιότητας στις αποζημιώσεις των εργαζομένων πρέπει να αλλάξει.

Η ουσιαστική και αποφασιστική αναβάθμιση του ρόλου του ΣΕΠΕ πρέπει να ενισχυθεί. Η κατάργηση των διατάξεων του 2010, η επαναφορά του πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων στην προ μνημονίων εποχή καθώς και η άμεση αποκατάσταση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, είναι μερικά μόνο από αυτά που απαιτούμε να διορθωθούν.

Το ΕΚΑ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, να διεκδικεί και να προτείνει. Τα εργασιακά μας δικαιώματα έχουν λεηλατηθεί τα τελευταία επτά χρόνια και θέλει αγώνα και υπευθυνότητα για να επανέλθουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία σε ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο».

Σχετικές ειδήσεις:

EKA: Απαίτηση νομοθέτησης για την απλήρωτη εργασία

ΕΚΑ: Προτάσεις για το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας

EKA: Πρωτοβουλία για το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας

Παρεμβάσεις για την απλήρωτη εργασία από τα συνδικάτα

Keywords
Τυχαία Θέματα