Swing Dance και Lindy hop στην Κομοτηνή

08:53 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια νέα μόδα κάνει την εμφάνισή της στην Κομοτηνή. Χορευτές ήδη ή επίδοξοι χορευτές μυούνται στο Swing dance και στην τεχνική Lindy hop . Μικρές ή μεγάλες ομάδες σχηματίζονται και υπό τις οδηγίες της χοροδιδασκάλισσας Γεωργίας Βασιλειάδου μυούνται στα μυστικά της Lindy hop στο πανέμορφο

«Horotaxio»

Μαθήματα χορού, εργαστήρια και swing party οδηγούν στη μάθηση των συναρπαστικών Swing χορών παλαιότερων δεκαετιών που πλέον είναι πιο μοντέρνοι και δημοφιλείς από ποτέ. «Δύο Σαββατοκύριακα το μήνα και για δύο ώρες οι μαθητές ελεύθερα θα χορεύουν και θα σχεδιάζουν πάνω σ’ αυτά που έχουν μάθει.» δηλώνει η υπεύθυνη κα Γιούλη Ιωαννίδου προσθέτοντας «ψάχνουμε πάντοτε χορούς και τεχνικές με αυθεντικότητα και με μεγάλη ιστορία πίσω τους. Να έχουν το βάρος του χρόνου πάνω τους, όπως ο Lindy hop χορός που διακρίνεται από αυθεντικότητα, ζωντάνια και χαρά. Δεν είναι λίγοι οι μαθητές που παρακολουθούν και συμμετέχουν στα μαθήματα έχοντας και την ανάλογη αμφίεση.»

Ο Swing dance και η τεχνική Lindy hop δεν έχουν φίλους μόνο στην Κομοτηνή, αλλά σε όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η χοροδιδασκάλισσα κα Γεωργία Βασιλειάδου διδάσκει και στην Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Ξάνθη κ.α. Όσον αφορά στις πρώτες εντυπώσεις που αποκομίζει η ίδια, ως υπεύθυνη στο “Horotaxio” από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του χώρου και τα σχόλια του κόσμου κάνει λόγο «για πολύ θετική ανταπόκριση. Άτομα όλων των ηλικιών έχουν αγκαλιάσει τον χορό και τον πολυχώρο μας κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα » δηλώνει η κα Ιωαννίδου. Όσον αφορά στην αγωνία που συντροφεύει την νεαρή Κομοτηναία δασκάλα; «Να είμαι τόσο εγώ, όσο και οι συνάδελφοί μου, όσο το δυνατόν καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουμε. Να βοηθούσε τους συμπολίτες μας με γνώσεις κι εφόδια να εκφράζονται με το σώμα τους, με ευχαρίστηση, να νιώθουν το χορό γιατί άλλο η εκμάθηση κι άλλο η ερμηνεία. Είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει αυτό που θέλει, αυτό που νιώθει.»
Φώτο:Γιούλη Ιωαννίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα