«Summer camp» παρέα με τις τέχνες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

17:42 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ιδιαίτερο «summer camp» παρέα με τις τέχνες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά, μέσα από τα πρωτότυπα καλοκαιρινά εργαστήρια που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Καλοκαίρι με το Αrkki στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Arkki (School of Architecture for children and Youth), το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από τη Φινλανδία, συνεχίζει τη

δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών.

Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά –με άξονα το αρχιτεκτονικό παιχνίδι– πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και, τελικά, να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους!

Έτσι, από τις 27 Ιουνίου έως και τις 20 Ιουλίου, ξεκινούν οι καλοκαιρινοί κύκλοι με εργαστήρια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και ολοκληρώνεται σε 4 διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα & Τετάρτη στις 11:

Keywords
Τυχαία Θέματα