«RUN DND»: Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Αφρο-Αμμερικάνου δημάρχου της Νέας Υόρκης

13:50 21/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο στάδιο των γυρισμάτων βρίσκεται το ντοκιμαντέρ με τίτλο «RUN DND», που παρουσιάζει το «πορτραίτο» του Ντέιβιντ Ντίνκινς, του πρώτου και μοναδικού Αφρο-Αμμερικάνου δημάρχου της Νέας Υόρκης (1990-1993).

Σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνουν ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Ντίκινς, Κεν Σάνσαϊν, η σύζυγός του Νάνσι Χολάντερ και ο δικηγόρος Σιντ Νταβίντοφ θα προβληθεί αύριο, Τετάρτη 22/11, το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, που εστιάζει στις ημέρες που ο Ντέιβιντ Ντίκινς ήταν υποψήφιος, καθώς και στην περίοδο που ανέλαβε

τα δημαρχιακά του καθήκοντα.

Τη σκηνοθεσία του «Run DND» υπογράφει η άλλοτε βοηθός του Ντίνκινς, Λόρα Χαρτ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Page Six, θέμα της ταινίας είναι η παρουσίαση όσων κατάφερε, αλλά και όσων δεν κατάφερε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της θητείας του, μέσα από την «οπτική» των πολιτικών, των δημοσιογράφων και των συνεργατών του.

Στην ομιλία του, την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του, ο Αφρο-Αμερικάνος δήμαρχος ανέφερε: «Βλέπω τη Νέα Υόρκη ως ένα πανέμορφο μωσαϊκό φυλών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, εθνικής προέλευσης και σεξουαλικού προσανατολισμού».

Οι φυλετικές ταραχές στην περιοχή Κράουν Χάιτς, στο Μπρούκλιν το 1991 (19 Αυγούστου), στις οποίες είχαν εμπλακεί από τη μία οι Αφρο-Αμερικάνοι και κάτοικοι από την Καραϊβική και οι Χασιδιστές Εβραίοι από την άλλη, ξέσπασαν μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα. Το γεγονός αυτό στοίχισε στον Ντίνκινς μία δεύτερη δημαρχιακή θητεία. Ο ίδιος είχε εκλεγεί με την υπόσχεση να συμφιλιώσει την πόλη και ανέλαβε την ευθύνη επειδή άφησε την αναταραχή να κλιμακωθεί, ενώ, όπως είχε παραδεχθεί, έπρεπε να είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να τερματίσει τη βία νωρίτερα.

Ο Ντέιβιντ Ντίνκινς είναι, σήμερα, 90 χρόνων και ενώνει με τα δεσμά του γάμου πολλά ζευγάρια στη Νέα Υόρκη.

Πηγήές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Page Six

Φωτογραφία: AP /Mary Altaffer

Keywords
Τυχαία Θέματα