Peter Sagan και P.Ackermann φεύγουν από τη Bora-Hansgrohe

16:37 29/7/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η μεταγραφική περίοδος στην επαγγελματική ποδηλασία ξεκινά επίσημα την 1η Αυγούστου. Αθλητές και ομάδες όμως, έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις επαφές τους κι έτσι έρχονται στην επιφάνεια αρκετά νέα. Η ομάδα της Bora-Hansgrohe επιβεβαίωσε αυτό που υπήρχε ως φήμη τον τελευταίο μήνα, ότι ο Peter Sagan θα φύγει από την ομάδα. Έχοντας πάει σε αυτήν το 2017 (μετά την Tinkoff) κέρδισαν μαζί πολλά etape σε μεγάλους γύρους, πράσινες φανέλες στο Γύρο Γαλλίας,

έναν παγκόσμιο πρωτάθλημα και το Paris Roubaix ενώ η  δημοφιλία του Peter Sagan έδωσε σημαντική ώθηση στην ομάδα, όντας το βασικό της πρόσωπο στις διαφημιστικές εκστρατείες. Το 2021 ο Peter Sagan δε μπόρεσε να πετύχει τους στόχους του αφού η χρονιά ξεκίνησε για αυτόν άσχημα, έχοντας νοσήσει από την Covid19.

Δεν κατάφερε όσα μας έχει συνηθίσει στους κλασσικούς αγώνες της Άνοιξης ενώ στη συνέχεια κέρδισε etape και τη Maglia Ciclamino, τη φανέλα των πόντων στο Giro d’Italia για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αποσύρθηκε τραυματισμένος από το Tour de France και ο τραυματισμός του αυτός ήταν η αιτία να μη συμμετέχει τελικά ούτε στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Ακόμα δε μπορεί να ανακοινωθεί σε ποια ομάδα θα πάει αλλά όλα δείχνουν πως θα πάει στην Team TotalEnergies παίρνοντας μαζί του συναθλητές από τη BORA και τα ποδήλατα της Specialised που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συμφωνία. Peter Sagan και Team TotalEnergies θα στοχεύσουν αρχικά σε μονοήμερους αγώνες.

Από τη BORA φεύγει επίσης ο Γερμανός sprinter Pascal Ackermann ο οποίος αναμένεται να πάει στην UAE Team Emirates. Μαζί με τον Fernando Gaviria θα κυνηγήσει μονοήμερους αγώνες αφού η ομάδα λογικά δε θα τον επιλέξει για το Tour de France (κάτι που ο ίδιος θα ήθελε) επιλέγοντας να δώσει ολοκληρωτική στήριξη στον 2 φορές νικητή Tadej Pogacar.

Έχοντας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από τη μη ανανέωση του συμβολαίου του Peter Sagan αλλά και των Erik Baska, Maciej Bodnar, Daniel Oss, Juraj Sagan, Rudiger Selig, Andreas Schillinger και Michael Schwarzmann, η BORA Hansgrohe αποφάσισε να επενδύσει σε νέους αθλητές. Θα αποκτήσει τους Jai Hindley, Sergio Higuita και Aleksandr Vlasov. Θα πληρώσει όμως και αρκετά χρήματα για να πάρει τον Ιρλανδό Sam Bennett και τους βοηθούς του από την Deceuninck-Quickstep.

sports.ert.gr.



Το άρθρο Peter Sagan και P.Ackermann φεύγουν από τη Bora-Hansgrohe εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Peter Sagan, P Ackermann,Bora-Hansgrohe