Kόντρες για το Πάρκο των Ευχών στο Δημοτικό Συμβούλιο

05:52 23/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κόντρες και φραστικοί διαξιφισμοί μεταξύ της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, με επίκεντρο το Πάρκο των Ευχών.
Η εισήγηση του αντιδημάρχου Πάνου Σάπκα για τον προυπολογισμό του Πάρκου και τα έξοδα που είναι αυξημένα κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, φθάνοντας τις 380 χιλιάδες ευρώ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης οι οποίες έκαναν λόγο για υπέρογκο ποσό ενώ η Ρένα Καραλαριώτου και ο Εκτορας

Νασιώκας επέμειναν με έμφαση να ζητούν από τη δημοτική αρχή να παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο οικονομικό απολογισμό της διοργάνωσης, κάτι το οποίο δεν έγινε ούτε πέρυσι,πρώτη χρονιά λειτουργίας του Πάρκου των Ευχών.
Ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης τόνισε πως φέτος οι προσδοκίες είναι μεγάλες, οι στόχοι πολύ υψηλοί και δήλωσε αισιόδοξος πως η επιτυχία θα είναι απόλυτη. Φέτος η διοργάνωση έχει μπει σε επαγγελματική βάση και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα την «εκτοξεύσουν». Ξεκαθάρισε πάντως πως το Πάρκο των Ευχών δεν γίνεται για να κερδίσει ο Δήμος αλλά η οικονομία της πόλης.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τον απολογισμό, δεσμεύτηκε πως με τη λήξη της διοργάνωσης θα φέρει τον απολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εξήγησε μάλιστα πως αυτό δεν έγινε πέρυσι λόγω του κλίματος που είχε διαμορφωθεί με καταγγελίες και δικαστικές παρεμβάσεις.
Την εισήγηση καταψήφισαν οι παρατάξεις της Ρένας Καραλαριώτου, του Θανάση Μαμάκου, της Λαικής Συσπείρωσης αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγέλα Βαγενά(παράταξη πλειοψηφίας) και Χρ. Αγορίτσας(πρόσφατα αποχωρήσας από την παράταξη του Ντίνου.Διαμάντου).Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις του Εκτορα Νασιώκα και του Ντίνου Διαμάντου

Νέος αριθμός για την εξυπηρέτηση των δημοτών
Ενας νέος πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός πρόκειται σύντομα,όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, να τεθεί στη διάθεση των δημοτών, όπου και θα μπορούν να θέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πόλη. Τα θέματα θα επεξεργάζεται ομάδα υπαλλήλων οι οποίοι σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα δίνουν και τις αναντήσεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα