Koμοτηνή: Εντυπωσιακή η έναρξη της 1ης Μαθητιάδας

23:15 2/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη της 1ης Μαθητιάδας με την ολοκλήρωση της λαμπαδηδρομίας που ξεκίνησε από τις Σέρρες-όπου εκεί διοργανώθηκε για πρώτη φορά η Μαθητιάδα-περνώντας και από τους 5 νομούς της ΑΜ-Θ. Ογδόντα οκτώ ήταν οι λαμπαδηδρόμοι, που συμμετείχαν σε όλη την ΑΜ-Θ και 18 στην Κομοτηνή.

Μετά το τέλος της λαμπαδηδρομίας, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Πετρίδης καλωσορίζοντας τον κόσμο και ευχόμενος να θεσμοθετηθεί η Μαθητιάδα. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης

Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο. Για ένα μεγάλο εγχείρημα που προσομοιάζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για το οποίο το ΔΠΘ, οι δύο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης το αρμόδιο υπουργείο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις και το μεράκι, τόνισε ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Παναγιώτης Κεραμάρης.

«Δεν θα μπορούσε αυτό το εγχείρημα να πάρει σάρκα και οστά χωρίς τους 500 εθελοντές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης», υπογράμμισε η η κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Μαρία Μιχαλοπούλου.

Μετά τους χαιρετισμούς –οι οποίοι ήταν σύντομοι σύμφωνα με τον αειθαλή και με την ασύγκριτη φωνή Αλέξη Κωστάλα της ΕΡΤ-ακολούθησε το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου να έχει ετοιμάσει εκπληκτικά πράγματα με αναπαραστάσεις μάχης πολεμιστών, χορευτικά που σχημάτιζαν τους 6 Ολυμπιακούς κύκλους κ.α.

Το πρόγραμμα ξεκινάει αύριο στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦΑΑ, από το πρωΐ έως τις 7 το απόγευμα και τις δύο μέρες.
Χορηγός προβολής είναι η ΕΡΤ και παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα