KomoRun και όλοι τρέχουν

20:10 21/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tο πρώτο KomoRun διοργανώνεται αύριο στην Κομοτηνή. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια «σύνδεσης» του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, του αθλητισμού με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, των παιδιών με τα οφέλη της άθλησης και των μεγάλων με τον υγιή τρόπο ζωής. Σύμφωνα με την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. κ. Μαρία Μιχαλοπούλου παρόμοιες προσπάθειες θα συνεχιστούν και στο μέλλον, καθώς το ΔΠΘ

ενδιαφέρεται πάντοτε για την στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Το πρώτο KomoRun περιλαμβάνει ημι-μαραθώνιο 21km, δρόμο 5km και σκυταλοδρομίες Δημοτικών Σχολείων. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί και ο αστικός δρόμος 5χλμ. από την Πανεπιστημιούπολη έως την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και εντάσσεται στη δρομική γιορτή KomoRun.

Για τον αστικό δρόμο των 5χλμ KomoRun έχει οριστεί ώρα εκκίνησης στις 17.00 μ.μ. Η αφετηρία του αγώνα είναι στην κεντρική είσοδο του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη και ο τερματισμός του στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κομοτηνής. Αφετηρία και κατάληξη την κεντρική πλατεία θα έχει και ο ημι-μαραθώνιος. Το ξεχωριστό αυτό δρομικό γεγονός περιλαμβάνει και σκυταλοδρομίες Δημοτικών Σχολείων.

Ο αγώνας αποτελεί μια διοργάνωση του Δήμου Κομοτηνής, του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Το πρώτο KomoRun της Κομοτηνής θα τύχει ιδιαίτερης προβολής καθώς στην Κομοτηνή βρίσκονται δεκάδες επιστήμονες του αθλητισμού, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, λόγω του 24ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θράκης.
Φώτο: αρχείου ERT

The post KomoRun και όλοι τρέχουν appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα