Kαλαμάτα: Παρουσιάζεται η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ

09:40 2/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της, θα παρουσιαστεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η ημερίδα, έχει τίτλο και θέμα: «Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», θα ξεκινήσει στις 6:30 και την έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει ο επιστημονικός

διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής μακροοικονομικής θεωρίας και πολιτικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Αργείτης, ο οποίος έχει διαδεχτεί τον Σάββα Ρομπόλη.
Σήμερα το πρωί επίσης, (από τις 11 και μετά), πάντα στο Εργατικό Κέντρο, νομικοί του Ινστιτούτου Εργασίας θα δίνουν τις απαντήσεις τους σε ερωτήματα εργαζόμενων για εργασιακά ζητήματα και για θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλιση και τη σύνταξή τους.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, η έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ «ποτέ δεν έχει πέσει έξω» και αναγνωρίζεται ως αντικειμενική από ολόκληρο το κομματικό φάσμα καθώς διατυπώνει επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις για σειρά ζητημάτων, οι οποίες θωρακίζουν τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας και αξιοποιούνται και στον κοινωνικό διάλογο.
Επίσης ανέφερε ότι θα ήταν ευτύχημα εάν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις και οι προβλέψεις του Ινστιτούτου, τονίζοντας ότι εάν είχε γίνει αυτό η χώρα και η κοινωνία σήμερα θα βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση.
Ακόμη ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι είναι σημαντικό για την Καλαμάτα ότι θα παρουσιαστεί στην πόλη η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ότι η κεντρική παρουσίαση θα γίνει στην Αθήνα στις 13 Ιουνίου αλλά και ότι στην Καλαμάτα ανάλογη εκδήλωση έχει να γίνει από τη δεκαετία του ’90.

Keywords
Τυχαία Θέματα