Kαλαμάτα: Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις δηλώσεις Νίκα περί «Μεταξά»

10:29 1/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση για τις πρόσφατες, αμετροεπείς δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου, κατά τις οποίες χαρακτήρισε «άξιο ηγέτη» τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, εξέδωσε η αυτοδιοικητική παράταξη της πόλης,»Λαϊκή Συσπείρωση».

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει «προκλητικές» τις συγκεκριμένες δηλώσεις και υπογραμμίζει πως κοντά στον δήμαρχο Καλαμάτας βρέθηκαν και «ο ναζί, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κουκούτσης και

οι υπόλοιποι ναζί της Ελληνικής Δράσης που δηλώνουν υπερήφανοι για τον πρόγονό τους, τον φασίστα Μεταξά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Όλοι λοιπόν μαζί, είναι υπερήφανοι που:
• Ο Μεταξάς ήταν φασίστας, δικτάτορας και αντικομουνιστής.
• Ο Μεταξάς, παρέδωσε τους κομμουνιστές κρατούμενους στους κατακτητές, και δεν τους έστειλε να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, όπως ζητούσαν οι ίδιοι οι πολιτικοί κρατούμενοι.
• Ο Μεταξάς ήταν ηγέτης των βασανιστηρίων, του ρετσινόλαδου, των εξοριών και του χαφιεδισμού.
• Ο Μεταξάς έκαιγε τα βιβλία, στα πρότυπα του Γκέμπελς, που όπως ο Μεταξάς αποκαλύπτει ήταν πολύ καλός του φίλος.
• Ο Μεταξάς, που πριν γίνει δικτάτορας, ήταν ο υπουργός που αιματοκύλησε τους απεργούς της Θεσσαλονίκης τον Μάη του 1936.
Τελικά ένας «δημοκράτης», ένας φασίστας και ένας ναζί, αποκαλύπτουν την αγάπη τους προς τον Μεταξά.
Είναι λογικό γιατί όλοι μαζί υπηρετούν αυτό που έκανε και ο Μεταξάς. Υπηρετούν τις επιλογές και ανάγκες του κεφαλαίου, τσακίζοντας τον λαό για λογαριασμό του συστήματος. Άλλωστε το καλύτερο μαντρόσκυλο του συστήματος είναι οι φασίστες, είτε εμφανίζονται με τον μανδύα της ΧΑ, είτε με τον μανδύα της αυτοδιοικητικής Ελληνικής Δράσης, είτε με την μάσκα της…δημοκρατίας», τονίζει αναλυτικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο επικεφαλής της Δημήτρης Οικονομάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα