«Generation what?» – Οι σχέσεις, η αγάπη και η πίστη…

12:33 16/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι Κυριακές είναι κυρίως μια ωραία ευκαιρία να περνάμε χρόνο με τον/τη σύντροφό μας. Στην ευρωπαϊκή διαδικτυακή έρευνα Generation What?, οι Έλληνες απαντούν για τις προσωπικές σχέσεις τους, το νόημα που έχουν για αυτούς και τη σημαντικότητά τους…

Της Τζένης Χαραλαμπίδου

Θα ήμασταν ευτυχισμένοι χωρίς αγάπη; Και τι σημασία έχουν για τον καθέναν από εμάς οι σχέσεις; Η πίστη μέσα στη σχέση πόσο σημαντική θεωρούμε ότι είναι;

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα του «Generation What?» (μια παραγωγή των France Télévisions,

Upian και Yami 2, σε συνεργασία με την EBU καθώς και με 18 ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς), Έλληνες ηλικίας 18-34 ετών δίνουν άκρως ενδιαφέρουσες απαντήσεις σχετικά με τις προσωπικές σχέσεις, έτσι όπως αυτοί τις βιώνουν και τις θέλουν να είναι. Τα στατιστικά στοιχεία που πηγάζουν από τις απαντήσεις τους στοιχειοθετούν και ένα κομμάτι από το κοινωνικό πορτρέτο των Ελλήνων της νέας γενιάς.

Στην πρόταση «Για σένα, οι σχέσεις είναι…», η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων λέει ότι είναι σημαντικές και ζωτικής σημασίας.

Στην ερώτηση «Θα ήσουν ευτυχισμένος/η χωρίς αγάπη;», μόλις το 5% των ερωτηθέντων απαντά «Ναι».

Στην πρόταση «Μια σχέση χωρίς αγάπη είναι…», η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα το αποκλείει ότι μπορεί να υπάρξει.

Στην ερώτηση «Τι σημαίνει για σένα να έχεις μια σχέση;», η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντά ότι μια σχέση σημαίνει «Ευτυχία».

Στην πρόταση «Η πίστη σε μια σχέση είναι…», η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα απαντά πως θεωρεί ότι είναι απαραίτητη.

Στην ερώτηση αν σε ενοχλεί «Όταν κάποιος έχει σχέση και φλερτάρει με κάποιον τρίτο;» η συντριπτική πλειοψηφία παραδέχεται ότι ενοχλείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα