Fin.Times: Φιλανθρωπική εκδήλωση με παρενόχληση νεαρών (video)

20:19 24/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Χέρια απλώνονταν παντού» στο φιλανθρωπικό γκαλά που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη βρετανική λέσχη Presidents Club, έγραψε η οικονομική εφημερίδα Financial Times, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι μεταξύ των 129 νεαρών που παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τους «ισχυρούς» προσκεκλημένους στην εκδήλωση, ήταν και η δημοσιογράφος των FT, Μάντισον Μάριατζ, η οποία βρισκόταν εκεί με κρυφή κάμερα.

“I was groped several times“ –

@FT journalist @miss_marriage spoke to @EvanHD about her undercover investigation alleging groping and sexual harassment at a top business event in London. The organisers told #newsnight they are investigating the allegations. pic.twitter.com/mbyfiH8qPF

BBC Newsnight (@BBCNewsnight) January 24, 2018

Οι γυναίκες, που έναντι 150 λιρών τη βραδιά και υπογράφοντας σύμφωνο εχεμύθειας προσελήφθησαν για να ψυχαγωγήσουν μεγιστάνες, πολιτικούς και εκπροσώπους του αθλητισμού και των μίντια.

The shocking @FT investigation led by @miss_marriage into sexual harassment at a charity dinner for men at the top of the London establishment is now free to read – please share

— Tony Tassell (@TonyTassell) January 24, 2018

Η αποκάλυψη αυτή, σε μια περίοδο έντονων δημόσιων συζητήσεων γύρω από το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης από χώρους εργασίας μέχρι και το Χόλυγουντ, προκάλεσε σάλο και αμηχανία.

Το κοινοβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, ενώ υπέβαλε παραίτηση επειδή συμμετείχε στη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο Ντέιβιντ Μέλερ, στέλεχος του υπουργείου Παιδείας της Βρετανίας.

Η Τράπεζα της Αγγλίας εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και τόνισε ότι δεν είχε δώσει την έγκρισή της, για έναν λαχνό που πρόσφερε τσάι με τον αρχιτραπεζίτη της χώρας Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος δηλώνει «βαθύτατα αναστατωμένος» από το γεγονός ότι οι γυναίκες δέχτηκαν χυδαία σχόλια και προτάσεις στη διάρκεια της εκδήλωσης, σκοπός της οποίας ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τα μη προνομιούχα παιδιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν ενήμερος ότι ένα γεύμα μαζί του προσφέρθηκε σε δημοπρασία, κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού γκαλά σε ανδρική λέσχη του Λονδίνου.

Presidents Club to close after revelations of sexual harassment at all-male dinner

Financial Times (@FT) January 24, 2018

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,η Λέσχη που ιδρύθηκε αποκλειστικά για άνδρες, πριν από 30 χρόνια, σύντομα θα βάλει λουκέτο.

«Ζήτησαν από τις γυναίκες να ντυθούν με αποκαλυπτικά μαύρα φορέματα και ασορτί εσώρουχα. Κάποιοι από τους 360 άνδρες αποπειράθηκαν να τις φιλήσουν, άλλοι τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στα δωμάτια του ξενοδοχείου».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι μεταξύ των «δώρων» που τέθηκαν σε δημοπρασία στο γκαλά για τη συγκέντρωση χρημάτων ήταν μια βραδιά σε κλαμπ στριπ-τιζ και ένα σεμινάριο πλαστικής χειρουργικής, με την προτροπή «Προσθέστε νοστιμιά στη σύζυγό σας».

Το Presidents Club έχει δύο συμπροέδρους, ο ένας κτηματομεσίτης και ο άλλος έμπορος, οποίος διευθύνει επίσης μια αλυσίδα σχολείων και είναι μη εκτελεστικό μέλος στο συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας.

Το παιδιατρικό Νοσοκομείο Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας θα επιστρέψει τις δωρεές που έχει δεχτεί από το Presidents Club.

Ο διαφημιστικός όμιλος WPP, που παραδοσιακά συμμετείχε κλείνοντας ένα τραπέζι στην ετήσια εκδήλωση, ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη συνεργασία του.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ,Financial Times

Keywords
Τυχαία Θέματα