Eιδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 15-11-2016

10:58 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, να υποβάλλουν φακέλους υποψηφιότητας.
Υπενθυμίζεται πως κάθε υποψήφιος δικούχος έχει διακίωμα να υποβάλει μόνο μία αίτηση σε μίο μόνο από τις 13 Περιφέρειες της Χώρας.

Η υποβολή των αιτήσεων, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέως του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στο δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr.mis.
Μετά την ηλεκτρονική

υποβολή, , εντός αποκλιεστικής προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία, οι υποψήφιοι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν εγράφως και εις διπλούν το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του τόπο τους, λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο υποβολής.

Π. Αθανασίου, Οπωρώνας Μήλων με αξιώσεις και θετική προοπτική

Μέσα από έναν οπωρώνα 44 στρεμμάτων που παράγει μήλα –Φούτζι, Μπανανόμηλα, κόκκινα Τζερομίν, Τζόνα γκορέ, Γκαλά, Πράσινα Ξινόμηλα και Φιρίκια-, αγγίζει την παραγωγή των 2,5% με 3 τόνων. Ο λόγος για τον Αγρότη-Επιχειρηματία, ΠΑσχάλη Αθανασίου, που εδώ και 10 χρόνια διατηρεί οπωρώνα μήλων, κοντά στους οικισμούς Σάλπης και Μωσαϊκού, πέρα από τις άλλες αγροτικές καλλιέργειες.
«Ως παραγωγός μήλων αυτό που έχουμε καταφέρει στην τοπική αγορά είναι πως πείσαμε με την ποιότητά μας τον κόσμο να αναζητά τα δικά μας μήλα, σε σχέση με άλλες περιοχές. Σε αυτό ας προστεθεί πως οι πολίτες καταναλώνουν τα μήλα που παράγουμε, άμεσα, χωρίς χρονοκαθυστέρηση, σχέση με τα μήλα που έρχονται από άλλες περιοχές κι που αυτό έχει να κάνει με την γεύση και τα πολύτιμα συστατικά του, που διατηρούνται αναλλοίωτα», σημείωσε ο κ. Αθανασίου.
Επι πλέον δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού στο δίκτυο των 10 καταστημάτων που προωθεί το προϊόν του.

Στα άμεσα σχέδιά του είναι η συντήρηση στην αγορά με τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και ίσως να εντάξει και κάποιες νέες ποικιλίες μήλων. «Ένας μελλοντικός μας στόχος, όταν ξεκινήσει να κινείται θετικά η οικονομία είναι η κατασκευή ενός Συσκευαστηρίου, μέσω κάποιου προγράμματος», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Αθανασίου.

Κόμματα

Οι κτηνοτρόφοι στη Θράκη περιμένουν 3 χρόνια να πληρωθούν για ζώα που θανατώθηκαν

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, την οποία συνυπέγραψε ο Βουλευτής Κοζάνης Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Κασαπίδης, Δράμας, ο Δημήτρης Κυριαζίδης και Καβάλας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το γεγονός ότι παραμένουν επί τρία συνεχόμενα χρόνια απλήρωτοι κτηνοτρόφοι στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, τα ζώα των οποίων θανατώθηκαν, λόγω επιζωοτίας.
Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους το 2014 λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων, εξαιτίας της νόσου που εισήλθε από την γειτονική Τουρκία, οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες προέβησαν στη θανάτωση πολλών κοπαδιών με αιγοπρόβατα, καθώς διαπιστώθηκε η ύπαρξη της ασθένειας κατόπιν ελέγχων.
Οι Βουλευτές ζητούν να μάθουν αν ο Υπουργός γνωρίζει το πρόβλημα κι αν ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αναγνωρίσει αυτή την κατάσταση ως ανωτέρα βία, ώστε να προγραμματιστούν οι πληρωμές των εξαθλιωμένων, οικονομικά, κτηνοτρόφων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης για τη δίκη της προσεχούς Τρίτης 15/11 στην Κομοτηνή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης καλεί τους νεολαίους και τους εργαζομένους σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Κομοτηνής σήμερα στις 9 το πρωϊ, καθώς εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης η υπόθεση των 3 αγωνιστών, τότε μελών του Φoιτητικού Συλλόγου Νομικής Κομοτηνής για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 2012 στην Κομοτηνή.
Τα 3 τότε μέλη του Φ.Σ Νομικής Κομοτηνής κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο τότε υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής και στέλεχος της ΟΝΝΕΔ.

Aυτοδιοίκηση

Ένταση στην συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης για τα τραπεζοκαθίσματα

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για τα τραπεζοκαθίσματα, σε σημείο που προς στιγμήν αποχώρησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ.Δημαρχόπουλος διαμαρτυρόμενος για την τοποθέτηση του Θανάση Ξυνίδη. Αρχικά, σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης, 3 σημεία χρήζουν τροποποίησης.

Από την πλευρά του ο Θ. Ξυνίδης αναφέρομενος στο θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων των πεζοδρομίων της πλατείας και τη μήνυση που έχει καταθέσει για παραποίηση ή μη του περιβόητου πρακτικού για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, στο πεζοδρόμιο της Πλατείας, ανέφερε αυτή έχει συμπληρωθεί καθώς διαπιστώνεται και άλλο σημείο που ενισχύει την άποψή του. Πρόσθεσε δε πως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αρνήθηκε να καταχωρήσει στα πρακτικά της την άποψη του μέλους της παράταξης όπως αυτή κατατέθηκε εγγράφως.

Κατά της εισήγησης ψήφισαν οι παρατάξεις ΄Ξυνίδη – Μπένη – Ανταμπούφη ενώ λευκό ψηφίσαν οι παρατάξεις Τσιακίρογλου και Κολλάρου.Από την ψηφοφορία απείχε ο Μανώλης Φανουράκης λόγω ιδιοτησιακής εμπλοκής με το ακίνητο του Κυβερνείου ενώ η σύμβουλος της πλειοψηφίας Ειρήνη Πυρνάρη απείχε από το σύνολο της συζήτησης και ψηφοφορίας.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Συνεδριάζουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής σήμερα στις 19.00 το απόγευμα, με ένα και μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την Ψήφιση του Προϋπολογισμού Εσόδων-Δαπανών του Δήμου και έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2017.

Δικαστικό

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 25χρονος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κρίθηκε μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές της Ξάνθης, ο 25χρονος από τη Μύκη που κατηγορείται για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.
Στην απολογία του και συνοδευόμενoς από τους Δικηγόρους , o συλληφθείς αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστήριξε ότι έχει παγιδευτεί. Κατηγορείται για τα αδικήματα της «προμήθειας-διανομής κατ’ εξακολούθηση και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους μέσω πληροφοριακών συστημάτων».

Επιμελητήρια

Έκδοση ψηφιακής υπογραφής από το ΕΒΕ για τις επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Ξάνθης εξέδωσε το πρώτο ψηφιακό πιστοποιητικό για χρήση ψηφιακής υπογραφής από την πλατφόρμα της Κ.Ε.Ε.Ε. σε συνεργασία με την Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου που του δίνει τη δυνατότητα χρήσης ψηφιακής υπογραφής.
Η έκδοση της Ψηφιακής Υπογραφής γίνεται με τα εξής απλά βήματα:
Υποβολή αίτησης στο Επιμελητήριο Ξάνθης
Δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στην Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ΕΡΜΗΣ
Έλεγχος της εταιρείας/αίτησης που εκπροσωπεί ο αιτών από το Επιμελητήριο Ξάνθης.
Πληρωμή του κόστους απόκτησης της υπηρεσίας Ψηφιακής Υπογραφής
Προσέλευση στο Επιμελητήριο Ξάνθης για την φυσική ταυτοποίηση και την έγκριση της αίτησης
Έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού από τον υπολογιστή της Ψηφιακής Γωνιάς του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Σύλλογοι

Παζάρι αγάπης κι αλληλεγγύης

Το καθιερωμένο παζάρι με ποικιλία δώρων, παιχνιδιών και ειδών διακόσμησης διοργανώνει το Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυρίων Κομοτηνής στις 16 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, από τις 17:00 έως και τις 21:00, στη Λέσχη Κομοτηναίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προσφορά καφέ και βουτημάτων.
Με τα έσοδα η Φιλόπτωχος θα προσφέρει δέματα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας τις Άγιες ημέρες που έρχονται.

Πολιτισμός

Βιβλιοπαρουσίαση ποιητικής Συλλογής

Η ποιητική συλλογή του Χάρη Μιχαλόπουλου «Δεν έρχονται» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μανδραγόρας θα παρουσιαστεί σήμερα στις επτά το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο».

Αθλητική Ενημέρωση

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ σε Πρωτάθλημα στη Μόσχα.
Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου διεξήχθη στη ΜΟΣΧΑ το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα International Martial Arts STENKA ανδρών – γυναικών. Εκτός από την διοργανώτρια χώρα ΡΩΣΣΙΑ συμμετείχαν στο πρωτάθλημα 20 χώρες μεταξύ αυτών οι: ΓΑΛΛΙΑ , ΙΑΠΩΝΙΑ, ΜΑΛΑΙΣΙΑ, ΚΙΝΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ…
Από την ΕΛΛΑΔΑ και μόνο από τον Αθλητικό Σύλλογο ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ , μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας VALERIY MAISTROVOY οι προπονητές του συλλόγου, ΜΟΥΣΧΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ και ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ βρέθηκαν στη ΜΟΣΧΑ.

Keywords
ΕΡΤ, ηλεκτρονική, κοζανη, οπεκεπε, ανταρσυα, κομοτηνη, οννεδ, ξυνίδης, ψηφοφορία, συλληψεις, εβε, προσφορες, βιβλιοπωλείο, μοσχα, γαλλια, ιαπωνια, μαλαισια, κινα, ελβετια, γερμανια, ελλαδα, δημητρα, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, μπλοκα αγροτων, βουλευτες, ημερομήνια, χωρες, ηλεκτρονική, αιτηση, γερμανια, δαπ, εθνικη, ζωα, θεμα, θρακη, κινα, νδφκ, οικονομια, οπεκεπε, προγραμμα, πυλη, φυσικη, αγορα, αιτησεις, απλα, γεγονοτα, γεγονος, γευση, δημητρα, γινεται, δυνατοτητα, δικη, δικτυο, εβε, ειρηνη, ελβετια, επτα, ερχονται, ετος, ζωης, υπηρεσιες, υποθεση, εκδοσεις, λεσχη, μακεδονια, μαλαισια, μιο, μοσχα, μηνυση, ξυνίδης, οννεδ, παζαρι, ποιοτητα, συγκεκριμενα, συζητηση, συντηρηση, συγκεντρωση, σχεδια, τουρκια, τρια, τριημερο, φυσικο, ψηφοφορία, ψηφιακο, βηματα, δημητρης, χωρα, ηλεκτρονικα, λευκο, θετικα
Τυχαία Θέματα