Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:20 16/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Με την απόφαση των Περιφερειαρχών της Βόρειας Ελλαδας συντάσσονται οι δήμαρχοι μέσω των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων σχετικά με τα διόδια. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει νέος σταθμός διοδίων, μετωπικός ή πλευρικός, επί της Εγνατίας Οδού, μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης. Παράλληλα θα υποστηρίξουν τις αναλαμβανόμενες πρωτοβουλίες των Δήμων που θα κινηθούν δικαστικά για την ακύρωση του σχεδιασμού και ζητούν

να συναντηθούν με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χ. Σπίρτζη.

Τα μεγάλα προβλήματα και η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των κτηνοτρόφων της χώρας από τη διαδικασία καταβολής των τελών για τις κατανεμηθείσες βοσκοτοπικές εκτάσεις μεταφέρονται στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με άλλους συναδέλφους του.

Στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια οδηγούν οι τελευταίες τροποποιήσεις του νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς οι οποίες εφαρμόζονται υποχρεωτικά από τις ΓΣ των συνεταιρισμών, καταγγέλλει η Τ.Ε. Θάσου του Κ.Κ.Ε.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «η υποχρεωτικότητα του νόμου αποδεικνύει ότι ο κατά όνομα συνεταιρισμός θα δουλεύει με όλο και περισσότερα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σε κατεύθυνση μετοχοποίησης του».

Νέες μονάδες βιολογικού καθαρισμού και αποχετευτικά δίκτυα σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα και Κάτω Νευροκόπι, συνολικού προϋπολογισμού 28.898.806 ευρώ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

Τέσσερις νέες πράξεις που αφορούν στην κατασκευή καινούριων εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και αποχετευτικών δικτύων στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Δράμας και Κάτω Νευροκοπίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.
Στη Χωριστή του δήμου Δράμας, θα κατασκευαστεί μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων, προβλεπόμενης δυναμικότητας 3.500 κατοίκων και συνολικού προϋπολογισμού 2.5 εκατ. ευρώ.
Στον δήμο Κάτω Νευροκοπίου, η μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων που θα κατασκευαστεί θα εξυπηρετεί 3000 κατοίκους και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ.

Ογκολογικό συνέδριο με θέμα «Σύγχρονοι θεραπευτικοί χειρισμοί για τον ογκολογικό ασθενή – από την έγκαιρη διάγνωση στην αποτελεσματική θεραπεία» θα πραγματοποιηθεί αύριο έως την Κυριακή στη Δράμα. Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα των Πνευμονολογικών Κλινικών Νοσοκομείου Καβάλας, της Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Δράμας και των Συλλόγων Καρκινοπαθών Καβάλας – Δράμας.

Ένας 42χρονος είναι ο δράστης κλοπής τριών χρυσών λιρών και χρυσαφικών από σπίτι στην Καβάλα πριν από ένα χρόνο. Η αστυνομία μετά από έρευνες εντόπισε τον δράστη ο οποίος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές για ανάλογα αδικήματα.

Πρόγραμμα Ημερήσιας Απασχόλησης παιδιών εργαζόμενων γονέων για το καλοκαίρι θα υλοποιήσει ο δήμος Καβάλας στο 15ο Δημοτικό Σχολείο (Ομονοίας) από 03 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα αφορά παιδιά που γεννήθηκαν από το 2007 έως και το 2011 και θα λειτουργεί από τις 07:00 ως τις 16:00. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 50€ μηνιαίως που θα προκαταβάλλεται (30€ για το 2ο παιδί).

O απολογισμός των πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παγγαίου για το έτος 2016 θα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.

Άρχισαν οι εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο οι οποίες γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ στα γραφεία του Σχολείου που βρίσκονται στο Περιγιάλι.

Στη Δράμα θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο το 13ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας Θράκης. Οι συμμετέχοντες Σύλλογοι θα ξεκινήσουν από το Πολιτιστικό Κέντρο της Πανηπειρωτικής Ένωσης Δράμας στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, για να καταλήξουν χορεύοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στις 8 έχει προγραμματιστεί η έναρξη του Ανταμώματος. Την Κυριακή στις 11 το πρωί, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην τοποθεσία Μααρά, κοντά στο σπήλαιο των πηγών του Αγγίτη.

Παραστάσεις Χορού ομάδων ΑμεΑ και μεικτών ομάδων διοργανώνουν στην Καβάλα ο δήμος, η «Δημωφέλεια» και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σήμερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δημόγλου» (Καλαμίτσα). Στόχος είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων και χορευτικών ικανοτήτων ων Ατόμων με Αναπηρία και η κοινωνική ενσωμάτωσή τους. Ομάδες χορευτών από τις δομές του Κέντρου σε Δράμα, Ελευθερούπολη, Ξάνθη και Κομοτηνή θα παρουσιάσουν τις χορευτικές τους παραστάσεις για τις οποίες εργάστηκαν τους προηγούμενους μήνες. Επίσης, θα παρουσιαστούν ομάδες από άλλες περιοχές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το Wood Water Wild Festival στην Παλιά Καβάλα από τον Σύλλογο Παλιάς Καβάλας, ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ μουσικής που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Περιβαλλοντικό Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας.

Την τελική συναυλία των μαθητών και των μαθητικών συνόλων του παρουσιάζει το Παράρτημα Κρηνίδων του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ, στην πλατεία Πελεκανίδη των Κρηνίδων.
Η μεγάλη Καλοκαιρινή Συναυλία των Μουσικών Συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας θα γίνει το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Πάρκο Φαλήρου στις 9 το βράδυ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα