Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:26 26/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Την Καβάλα θα επισκέπτεται σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος θα προεδρεύσει στις 11.30 το πρωί σε σύσκεψη που θα γίνει στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Μαρκόπουλου με αντικείμενο σημαντικά αγροτικά έργα του νομού τα οποία παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση τους. Στη σύσκεψη θα παραστούν οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του Νομού καθώς και οι Αγροτικές Ενώσεις. Στη συνέχεια, ο Υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, ενώ νωρίς το απόγευμα θα βρεθεί

στη Δράμα στην ημερίδα της Δραμοινογνωσίας για την ένταξη των δραμινών κρασιών στα προϊόντα γεωγραφικής προέλευσης.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι με αποκλειστικό θέμα την συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος κατά της σχεδιαζόμενης δημιουργίας σταθμού διοδίων στα όρια του Δήμου Καβάλας. Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται, στο ότι επίκειται η δημοπράτηση του έργου δημιουργίας σταθμού διοδίων στα όρια του Δήμου Καβάλας από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.». Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχει ταχθεί με απόφαση του ενάντια στην λειτουργία επιπλέον σταθμών διοδίων στην Περιφέρεια ενώ σύσσωμος ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος της Καβάλας αντιδρά σε νέους σταθμούς διοδίων.

Προσγειώθηκε το πρωί στο Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας η πρώτη πτήση από Ρωσία της αεροπορικής εταιρίας «Ellinair μεταφέρνοντας 150 επιβάτες που θα κάνουν τις διακοπές στους στην Θάσο για 6 διανυκτερεύσεις. Με αυτή πτήση εγκαινιάζεται η σύνδεση του αεροδρομίου της Καβάλας με τη Ρωσία, που θα συνεχιστεί έως τον Οκτώβριο. Τελετή υποδοχής οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Η 3η Θρακομακεδονική Έκθεση Synergia, ενδοπεριφερειακής προώθησης τοπικών προϊόντων του διατροφικού τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανοίγει τις πύλες της σήμερα Παρασκευή στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης Καβάλας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, στις 8 το βράδυ, ενώ οι πύλες της 3ης Synergia θα είναι ανοιχτές από τις 4 το απόγευμα. Αύριο Σάββατο οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ, ενώ λεωφορεία του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. θα αναχωρούν κάθε μια ώρα από τον Δημοτικό Κήπο με προορισμό το Εκθεσιακό Κέντρο.

Σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο, ο Αιμοδοτικός Σύλλογος «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο της Στρατιωτικής Λέσχης. Πρόκειται για την 56η εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου. Στην προσπάθεια συμμετέχουν αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια.

Προϊόντα με έκπτωση θα προσφέρουν στους καταναλωτές οι έμποροι της Δράμας έως την Κυριακή. Η αγορά της Δράμας θα είναι ανοιτκή την Κυριακή στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, Παράλληλα θα πεζοδρομηθεί το κέντρο της πόλης όπου προγραμματίζονται ποικίλες δράσεις.

Ανοικτή Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Παθήσεις του Αυχένα και Φυσικοθεραπευτική Αντιμετώπιση» διοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Καβάλας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Συνεχίζονται οι Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» της Καβάλας, υπό τη διοργάνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του νομού παρουσιάζουν τις πρόσφατες παραγωγές τους.
Το Σάββατο, η Θεατρική Μηχανή Καβάλας παρουσιάζει το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» σε σκηνοθεσία Χρήστου Τσίρκα.

Ο Δήμος Καβάλας υποστηρίζει την από κοινού εθελοντική δράση των εργαζομένων στην εταιρεία «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής που την ερχόμενη Κυριακή 28 Μάϊου θα καθαρίσουν το δασύλλιο της Παναγούδας. Ο Δήμος και η Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής θα διαθέσουν όλα τα τεχνικά μέσα για την επιτυχία της εθελοντικής δράσης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων διοργανώνει εκδήλωσή με θέμα «Χοροί με μελωδίες του κόσμου» την Κυριακή 28 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με ελεύθερη είσοδο.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές της φετινής διοργάνωσης “Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Virgin Forest Trail)” που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου 2017.

Ξεκινούν από τη Δευτέρα (29 Μαΐου), οι εγγραφές για το δωρεάν πρόγραμμα «παιδί και κολύμπι» που υλοποιεί το τμήμα παιδείας και αθλητισμού του δήμου Δράμας σε συνεργασία με τον τοπικό Κολυμβητικό Όμιλο και τον «Δράμα 1986». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (και θα διαρκέσει από 19 Ιουνίου μέχρι 28 Ιουλίου. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, στο Δημαρχείο Δράμας.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες επικρατούν σήμερα στη Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους 12 έως τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα