E. Κουντουρά: «Θέλουμε να προβάλλουμε τον θεματικό τουρισμό» (audio)

12:18 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η εθνική μας πολιτική για τον τουρισμό που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το 2015 έχει στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω του θεματικού τουρισμού», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ε. Κουντουρά.


Η κ. Κουντουρά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, με αφορμή τη διάσκεψη Ελλάδας Ρωσίας για τον Θρησκευτικό Τουρισμό, τόνισε ότι: «Η πατρίδα μας είναι

άρρηκτα δεμένη με την ορθοδοξία με πάρα πολλά προσκυνήματα. Φέτος μάλιστα είναι η χρονιά που γιορτάζονται τα 1000 χρόνια χριστιανισμού και τα 1000 χρόνια μοναχισμού στον Άθω για τους Ρώσους, και», όπως επεσήμανε, «ταυτόχρονα σηματοδοτεί την σπουδαιότητα του θρησκευτικού τουρισμού».

Η κ. Κουντουρά επεσήμανε ότι: «Η προσπάθεια ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς, θέλουμε, τόνισε, να προβάλλουμε αυτόν τον θεματικό τουρισμό, που εντάσσεται στην εθνική πολιτική του τουρισμού και η ανταπόκριση από τη Ρωσία είναι σημαντική, έχουν έρθει άνθρωποι με μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον για τον τομέα αυτόν». «Πρόκειται για συνεργασία εθνικών, τοπικών και ιδιωτικών φορέων και στο φόρουμ συμμετέχουν άνθρωποι που ασχολούνται αποκλειστικά με τον θρησκευτικό τουρισμό που είναι πολύ αναπτυγμένος στη Ρωσία». «Στην πρότασή μας», πρόσθεσε η κ. Κουντουρά, «που αναπτύσσουμε και θα ανακοινώσουμε, θα περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη της θρησκευτικής κρουαζιέρας».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post E. Κουντουρά: «Θέλουμε να προβάλλουμε τον θεματικό τουρισμό» (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα