Branding Τόπου-Η Λάρισα στα χνάρια της Κοπεγχάγης

13:19 31/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το παράδειγμα της Κοπεγχάγης στη Δανία, που διαφημίστηκε ως τόπος προορισμού για αγορές μέσα στους πολυάριθμους πεζοδρόμους της, οι οποίοι έγιναν από τις Αρχές της πόλης επι τούτου, έχει αρκετά κοινά σημεία με τη Λάρισα.

Η Λάρισα είναι ήδη μια από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας με τόσο εκτεταμένη πεζοδρόμηση του κέντρου της, χαρακτηριστικό που της δίνει ιδιαίτερη

ταυτότητα. Οι αστικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται προβλέπουν άλλωστε επέκταση των πεζοδρόμων και περαιτέρω απομάκρυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων από το κέντρο.
«Αυτές οι αστικές παρεμβάσεις σε συνδυασμό με την κατάλληλη διαφήμιση της πόλης μπορούν να κάνουν Λάρισα ξακουστή και να την μετατρέψουν σε τόπο προορισμού ακριβώς για αυτά της τα χαρακτηριστικά, όπως έγινε στην Κοπεγχάγη» ανέφερε ως παράδειγμα για το branding τόπου, ο καθηγητής Πολεοδομίας του Παν/μιου Θεσσαλίας Αλέξανδρος Δέφνερ, κατά την έναρξη του 3ημερου Πανελλήνιου Συνεδρίου Marketing και Branding Τόπου που διεξάγεται στη Λάρισα, στο Μύλο του Παππά.

Αλέξανδρος Δέφνερ, καθ. Μηχανικών Χωροταξίας και Πολεοδομίας Παν/μιου Θεσσαλίας

Στο συνέδριο αυτό, η διοργάνωση του οποίου αποτελεί μέρος του σχεδίου στραγικής ανάπτυξης της Λάρισας, οι ομιλητές θα αναλύσουν, θα εξηγήσουν και δώσουν παραδείγματα για το πώς ένας τόπος μπορεί να «πουληθεί» ως τουριστικό προϊόν και να γίνει πόλο έλξης επισκεπτών μέσα από την δημιουργία συγκεκριμένης ταυτότητας για αυτόν (branding).

Εκτός από τις ομιλίες, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 2 Απριλίου, θα γίνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων γκράφιτι στον Πηνειό, γαστρονομικός περίπατος, ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο, συναυλίες και εκθέσεις φωτογραφίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου:

Keywords
Τυχαία Θέματα