“B.ound – το σκηνικό που φοβάται” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

10:02 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα της ιθαγένειας πραγματεύεται η παράσταση “B.ound – το σκηνικό που φοβάται”, που φιλοξενεί από 27 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το έργο, τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει η Μάνια Παπαδημητρίου, εντάσσεται στη δράση «Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες», που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Λίγα λόγια για το έργο

Άνθρωποι

φερμένοι από αλλού και άλλοι γεννημένοι σε χώρες που δεν υπάρχουν πια. Άνθρωποι που είχαν πατρίδες μέχρι πριν λίγο και άλλοι που τους δεξιώνονται στις δικές τους, πρέπει τώρα να αναγνωριστούν από την αρχή και να προσδιορίσουν τις σχέσεις τους υπό τις νέες συνθήκες, που και αυτές δεν είναι μόνιμες. Τι άλλο μένει να τους συνδέει εκτός από την αφήγηση των προσωπικών ιστοριών, της μνήμης του καθενός; Όμως, πόσο η μνήμη ευνοεί την επικοινωνία; Ποιο κομμάτι της βοηθά στη σύγκλιση και ποιο θα οδηγεί πάντα σε αποκλίσεις; Τι να πετάξεις και τι να κρατήσεις, αν θες να συνυπάρξεις; Και τι χρειάζεται μια σκηνή θεάτρου για όλα αυτά;

Κείμενο: Χριστίνα Λαμπρινίδη

Μετάφραση: Νάνσυ Τρικαλίτη

Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου

Σκηνικά – κοστούμια: Άρτεμις Θεοδωρίδη

Κατασκευή μαριονέτας: Ολυμπία Σιδερίδου

Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Βίντεο: Μάτα Καστρησίου

Αυτοσχεδιασμοί-κίνηση: Αγγελική Καρυστινού

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κοτσωνα

Παίζουν: Τάσος Αντωνίου, Ιουλία Γεωργίου, Νίκος Γιαλελής, Βαγγέλης Ζαπανιώτης, Καίτη Ιωαννίδου, Αγγελική Καρυστινού, Μάτα Καστρησίου, Θεοφάνης Μιλλεούνης, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρίνα Χρονοπούλου και η μικρή Αλκμήνη Παπαγεωργίου.

Info

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – «Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες»

Από 27/06 έως 02/07/2017, ώρα 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 10€
ΑΜΕΑ: 5€
Ανέργων: 5€

Keywords
Αναζητήσεις
bound δημ θεατρο
Τυχαία Θέματα