B. Κόκκαλης : Προσπαθούμε να εξαλείψουμε αδιαφάνεια, διαφθορά και κατασπατάληση πόρων

11:29 9/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην προσπάθεια εξάλειψης φαινομένων αδιαφάνειας, διαφθοράς και κατασπατάλησης πόρων, σχεδιάζοντας ταυτόχρονα την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης κηρύσσοντας τις εργασίες του 20ου Καρδιολογικού Συνεδρίου Κεντρικής Ελλάδος.

Ο κ. Κόκκαλης συνεχάρη όσους είχαν την πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης, γιατί όπως εξήγησε, «οι συνεδριακές εκδηλώσεις αυτού του είδους, κατά τις οποίες οι επιστήμονες ενημερώνουν και ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις

στον χώρο της ειδικότητάς τους, αποτελούν αναγκαίο «εργαλείο», όχι μόνο για τους ίδιους τους επιστήμονες αλλά τα πορίσματά σας, οι προτάσεις και οι επιστημονικές κατευθύνσεις συμβάλλουν στο έργο κάθε Πολιτείας με κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπιστικό προσανατολισμό. Ο πάσχων συνάνθρωπος και πιο συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίο αυτός υπηρετείται από την επιστήμη και κατ` επέκταση από τις αντίστοιχες δομές μιας πολιτείας, αποτελεί στοιχείο του πολιτισμού κάθε σύγχρονης κοινωνίας.

Η αυξανόμενη συχνότητα, νοσηρότητα και θνητότητα από τα καρδιοαγγει-ακά νοσήματα καθιστούν επιβεβλημένη την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. H επιμόρφωση, επομένως, των Καρδιολόγων και ιδιαίτερα των νέων Καρδιολόγων, αποτελεί πρώτιστο μέλημα, με στόχο την ποιοτική παροχή ιατρικών υπηρεσιών που συμβάλλουν στην έμπρακτη στήριξη του κοινωνικού συνόλου.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια καλείστε να παρέχετε υψηλής ποιότητας φροντίδα υγείας σε μια εποχή με οικονομικές δυσχέρειες που αποτελούν εμπόδιο στο καθημερινό σας έργο, στο λειτούργημά σας, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους μας».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε πως «στόχος της Κυβέρνησης είναι ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών υγείας, αλλά και η παροχή αναβαθμισμένων και ακόμη πιο ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες» για να αναφερθεί συγκεκριμένα στην προσπάθεια να εξαλειφθεί η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η κατασπατάληση πόρων, σχεδιάζοντας ταυτόχρονα την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών. Στόχος μας η εξυγίανση του τομέα αυτού και η μετατροπή του σε ένα περιβάλλον, όπου εξασφαλίζεται η κοινωνική ανταποδοτικότητα των αυξημένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πολιτών. Οι μάχες που δίνουμε και εκείνες στις οποίες θα κληθούμε στο μέλλον απαιτούν εγρήγορση, σωστή ανάλυση, πρόβλεψη και σχεδιασμένη αντίδραση. Η τελευταία διετία χαρακτηρίζεται από αντιστροφή της αποδιοργάνωσης του ΕΣΥ και από σταθεροποίηση και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης».

Το κυβερνητικό στέλεχος έκλεισε τον χαιρετισμό του συμφωνώντας με την άποψη του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, πως αυτή τη στιγμή επιχειρείται στη δημόσια υγεία ένα άλλο πολιτικό σχέδιο στο ίδιο μνημονιακό περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα