«Athens Calling» στο Πρώτο

17:02 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη

και στον κόσμο.

Πρόκειται για μία δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς.

Αυτή τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, η εκπομπή θα ασχοληθεί με την Ανοιχτή και Συμμετοχική Διακυβέρνηση και τη διαβούλευση για την εν εξελίξει ομώνυμη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τις ανάλογες πρωτοβουλίες κινήσεων πολιτών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως και με το ζήτημα της καταπολέμησης της Διαφθοράς και Διαπλοκής που θα συζητηθεί στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Περικλής Βασιλόπουλος συζητεί στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής με τη Νάνσυ Ρουτζούνη, Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Πρόεδρο της Ομάδας Έργου για την Ανοικτή Διακυβέρνηση.

Από τη Βιέννη, ο Νίκος Πασσάς, Distinguished Inaugural Professor, Collective Action, Business Ethics and Compliance, International Anti-Corruption Academy, Vienna, μιλάει για τη σχέση που έχει η καταπολέμηση της διαφθοράς με τη σταθερή επιδίωξη για Ανοιχτή Διακυβέρνηση στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη και στην Ελλάδα.

Ο Στέφανος Λουκόπουλος, υπεύθυνος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «VouliWatch», μια συμμετοχική διαδικασία σύνδεσης των πολιτών με το Κοινοβούλιο (και μέλος του ΣΚΕ της ΕΡΤ, που είναι ένας καινοτόμος θεσμός συμμετοχικού ελέγχου σε μια δημόσια επιχείρηση), μιλάει για τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στη Διαφάνεια και τη μείωση της απόστασης των πολιτών από τους βουλευτές-αντιπροσώπους τους.

Τι είναι τα ΣΚΕ;

Το ΣΚΕ Αττικής της ΕΡΤ αποτελείται συνολικά από 110 μέλη με ίσο αριθμό εκπροσώπων 55 κοινωνικών φορέων και 55 πολιτών που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή. Το ΣΚΕ Αττικής μαζί με το ΣΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι τα δύο (2) πρώτα από τα δεκατρία (13) ΣΚΕ που θα συγκροτηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα ΣΚΕ αποτελούν μια καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ, υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και τη λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ), υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Keywords
Τυχαία Θέματα