Aντιπολεμική σκυτάλη από τους 51ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

17:41 12/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπερβαίνει κατά πολύ τον αθλητικό χαρακτήρα ο θεσμός των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την 51η διοργάνωσή του στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σλοβένος Μεθόδιος Κλέμενς, στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, μικρό παιδί τότε, είδε τους ναζί να δολοφονούν τους γονείς του και τον αδελφό του και μεγαλώνοντας οραματίστηκε Παιδικούς Αγώνες με το μήνυμα να μη ζήσει η ανθρωπότητα άλλες θηριωδίες των ναζί.

Έτσι στη διοργάνωση της οποίας έπεσε η αυλαία, ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο Αντιδήμαρχος και η αντιπροσωπεία της Πάτρας συναντήθηκαν με τον Μεθόδιο Κλέμενς.

Οι

αγώνες προάγουν το αθλητικό πνεύμα και την ανάπτυξη της φιλίας ανάμεσα σε παιδιά από όλο τον Κόσμο, διαφορετικής φυλής, θρησκείας και κουλτούρας προωθώντας την ειρήνη και την μη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού με σύνθημα «Αθλητισμός – Δικαίωμα όλων των παιδιών».

Για την ιστορία, επικεφαλής της αποστολής και εκπρόσωπος του Δημάρχου ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας. Την αποστολή συνόδευαν ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ. Σ. των διεθνών παιδικών αγώνων Νίκος Τζανάκος καθώς και το μέλος της τεχνικής επιτροπής του Δ.Σ. των αγώνων, Δημήτρης Ορφανόπουλος. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο προπονητής μπάτμιντον Κώστας Μπονελης. Συμμετείχαν οι προπονητές Δήμητρα Σκλάβου (στίβος) και Μιχάλης Κατσικαδέλης (επιτραπέζια αντισφαίριση).

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος στους αγώνες ήταν:

Στην επιτραπέζια αντισφαίριση: Αλέξης Κωστακιώτης, Ναταλία Καφάτου και Μαρίσα Μαστρογιάννη.
Στο στίβο: Μαρία Κόκκα (800 μ), Ιωσήφ Ορφανόπουλος (1500 μ), Δημήτρης Μηττάρης (ύψος), Κατερίνα Βομπίρη (ύψος), Ελισάβετ Λάγιου ( 400μ), Μαριάννα Κολλιοπούλου (100μ).

Σχετικές ειδήσεις:
Παγκόσμιoι Παιδικοί Αγώνες με αντιπολεμικό χαρακτήρα

Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα των Διεθνών Παιδικών Αγώνων

Keywords
Τυχαία Θέματα