Aλεξανδρούπολη: Ισχυρή χιονοθύελα στη Σαμοθράκη -κλειστά και αύριο τα σχολεία-

10:57 9/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χιονίζει από το πρωί στο νησί της Σαμοθράκης, ενώ τα συνεργεία του Δήμου κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο από Καμαριώτισσα για Χώρα ,ωστόσο η ισχυρή χιονοθύελλά περιορίζει την ορατότητα.

Τα προβλήματα αρχίζουν να μεγιστοποιούνται καθώς είναι η τέταρτη χιονοθύελλα μέσα σε λίγες ημέρες που αντιμετωπίζει το νησί.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας ,ο μοναδικός

υδραυλικός είναι και χειριστής και απασχολείται κυρίως στον αποχιονισμό με το μηχάνημα του με αποτέλεσμα να παραμένουν οι ζημιές που παρατηρούνται στο αρδευτικό δίκτυο λόγω παγωνιάς. Επίσης ο μοναδικός ηλεκτρολόγος οδηγεί αυτοκίνητο το οποίο πρέπει να ρίχνει αλάτι, άρα ούτε τα ηλεκτρολογικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπισθούν.
«Τα πράγματα ζορίζουν πάρα πολύ από οικονομικής πλευράς και ανθρώπινων πόρων και οι δυνάμεις μας εξαντλούνται » είπε ο κ. Βίτσας, τονίζοντας πως «ακόμη είμαστε στην αρχή του χειμώνα.»
Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρίας, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών),κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη ( για 2η ημέρα) τα σχολεία σε ολόκληρο τον νομό.
Επίσης ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα δρομολόγια για σήμερα στις 9 και 11 το πρωί από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη.

Συντάκτης: Ολγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα