6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία – Καθησυχαστικές οι αρχές

18:07 12/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα ανέφερε ότι ο σεισμός, ο οποίος έπληξε σε σχετικά μικρό βάθος 17 χιλιομέτρων (10,5 μίλια), την ανατολική Ινδονησία είχε μέγεθος 6,8 Ρίχτερ. Η προειδοποίηση για τσουνάμι παρέμεινε σε ισχύ ισχύ για περίπου 40 λεπτά.

Το επίκεντρο του νέου σεισμού ήταν στην ακτή του ανατολικού Σουλαουέζι, στην άλλη πλευρά του νησιού που καταστράφηκε από σεισμό μεγέθους 7,5 Ρίχτερ

και τσουνάμι τον περασμένο Σεπτέμβριο, με απολογισμό 4.400 νεκρούς.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ούτε για θύματα από τον σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε σε απόσταση 280 χλμ. νότια της επαρχίας Γκοροντάλο και σε βάθος 43 χιλιομέτρων.

#ÚltimaHora Emiten alerta de tsunami y orden de evacuación en #Indonesia tras sismo de M6,8 en #Sulawesi . Estas son las primeras imágenes en la zona pic.twitter.com/kIGHEU36A6

— Mundo Noticias FCRTV (@eduardocr04) April 12, 2019

Ο σεισμός ήταν «ισχυρός και με διάρκεια», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Τζίνα Σίρανγκ, κάτοικος του Μανάντο, πρωτεύουσας της επαρχίας Βόρειο Σουλαουέζι, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Η Ινδονησία κατέγραψε πέρυσι τον βαρύτερο απολογισμό νεκρών από φυσική καταστροφή εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, έπειτα από δύο μεγάλα τσουνάμι και αρκετούς μετασεισμούς.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι καταστροφές του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Πάλου, ξεπερνούν τα 900 εκατομμύρια δολάρια. Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει προσφέρει στη χώρα δάνεια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα