5o Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης

16:55 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το λογοτεχνικό περιοδικό Θράκα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Κύκλου Ποιητών, διοργανώνει και φέτος το 5ο κατά σειρά Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης.

Η λογική και η φιλοσοφία του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης είναι συνδεδεμένη με τη λογική και τη φιλοσοφία του περιοδικού Θράκα. Στόχος εκτός από το να γίνει ένας θεσμός για την πόλη της Λάρισας ήταν να ξεπεράσει την έννοια του τοπικού καθώς και η ανάδειξη και παρουσίαση της ποίησης έξω από αποστειρωμένα περιβάλλοντα.

Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ είναι μία από τις λίγες λογοτεχνικές εκδηλώσεις που το κοινό της είναι έξω

από τον κλειστό χώρο της λογοτεχνίας. Είναι μια γιορτή της ποίησης όπου οι ποιητές και οι θεατές είναι ελεύθεροι να πιούν να μοιραστούν σκέψεις, να προβληματιστούν και στο τέλος της κάθε βραδιάς, ακόμα και να χορέψουν και να διασκεδάσουν.

Η αντικομφορμιστική λογική του και η εξωστρέφεια του, το έχουν κάνει δημοφιλή στους νέους λογοτέχνες της χώρας μας αλλά και στη νεολαία της πόλης, η οποία είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού.

Φέτος πρώτη φορά το Φεστιβάλ θα είναι διήμερο,με λογοτεχνικές παρεμβάσεις, ποίηση, συναυλία και πάρτυ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εκτός από τους ποιητές με καταγωγή τη Θεσσαλία θα συμμετάσχουν και προσκεκλημένοι ποιητές από κάποια τιμώμενη περιοχή (πριν 2 χρόνια η Δράμα, πέρσι οι Νησιώτες ποιητές). Φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με τιμώμενη την πόλη της Καβάλας. Η 2ημερη γιορτή της ποίησης θα κλείσει με συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα