500 χρόνια από τη Μεταρρύθμιση του Μαρτίνου Λούθηρου

14:24 22/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συνάντηση με κορυφαία έργα υπό τη μουσική διεύθυνση ενός μαέστρου που γνωρίζει το εύρος, το βάθος και τον αντίκτυπό τους αποτελεί πάντα πρόκληση για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών η οποία υποδέχεται ξανά στο πόντιουμ της τον διαπρεπή αρχιμουσικό Γκόλο Μπεργκ την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20.30. Θα ερμηνευτούν εμβληματικές συνθέσεις των επιδραστικών, Φέλιξ Μέντελσον και Ντιμίτρι Σοστακόβιτς. Πρόκειται για δημιουργούς που έζησαν και δημιούργησαν σε κρίσιμες εποχές θρησκευτικών και πολιτικών ανακατατάξεων. Αυτό το κοντσέρτο

αποτίνει φόρο τιμής στα «500 χρόνια από τη Μεταρρύθμιση του Μαρτίνου Λούθηρου» με την ερμηνεία της «Συμφωνίας αρ. 5 σε ρε («Μεταρρύθμιση»), έργο 107» του Φ. Μέντελσον. Η βραδιά ολοκληρώνεται με την απόδοση της «Συμφωνίας αρ.5 σε ρε ελάσσονα, έργο 47» του Ντ. Σοστακόβιτς.

Σύντομο Βιογραφικό

Γκόλο Μπέργκ

Γεννημένος στη Βαϊμάρη, σπούδασε στη γενέτειρά του με τον Γκ. Κάλερτ και παρακολούθησε σεμινάρια με τους Λ. Μάαζελ, Λ. Μπέριο, Μ. Γκήλεν, Γκ. Άλμπρεχτ κ.ά. Είκοσι ετών ήταν φιναλίστ του διαγωνισμού «Τοσκανίνι» στην Ιταλία. Ακολούθως έλαβε τη θέση του πρώτου αρχιμουσικού στο Κρατικό Θέατρο του Μέκλενμπουργκ, ενώ αργότερα διετέλεσε μουσικός διευθυντής στο Θέατρο του Χοφ και στη Συμφωνική Ορχήστρα της ίδιας πόλης, καθώς και μουσικός διευθυντής στο Θέατρο του Ντεσάου. Στα είκοσι περίπου χρόνια της δράσης του ο Μπεργκ έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους αρχιμουσικούς της γενιάς του στον χώρο της όπερας (έχει άνω των ογδόντα έργα στο ενεργητικό του), ενώ το συμφωνικό του ρεπερτόριο είναι ευρύτατο και εκτείνεται μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία (50 πρώτες εκτελέσεις). Έχει διευθύνει σημαντικές ορχήστρες, όπως οι ορχήστρες Ραδιοφωνιών του Ανόβερου, του Βερολίνου, της Λειψίας και της Βαυαρίας, η Συμφωνική του Αμβούργου, η Μητροπολιτική Ορχήστρα του Τόκιο, η Συμφωνική του Τόκιο, η Συμφωνική της Σαγκάης, η Φιλαρμονική της Καναγκάουα κ.ά., ενώ είναι συχνά προσκεκλημένος να διευθύνει σε Ιταλία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ελβετία και Μεγ. Βρετανία.

«500 χρόνια από τη Μεταρρύθμιση του Μαρτίνου Λούθηρου»

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ώρα: 20.30

Φέλιξ Μέντελσον (1809- 1847)

«Συμφωνία αρ. 5 σε ρε («Μεταρρύθμιση»), έργο 107»

Andante – Allegro con fuocoAllegro vivaceAndanteAndante con moto – Allegro vivace – Allegro maestoso

Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906 – 1975)

«Συμφωνία αρ.5 σε ρε ελάσσονα, έργο 47»

ModeratoAllegrettoLargoAllegro non troppo

Τιμές εισιτηρίων:

25€ • 15€ • 10€ • 5€ (εκπτωτικό)

Πληροφορίες:

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Τ. 210 7257601-3

www.koa.gr

Αγορά εισιτηρίων:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τ. 210 7282333

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα