280 Έλληνες εγκλωβίστηκαν στο Αϊβαλί

12:02 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ταλαιπωρία για 280 Μυτιληνιούς που βρέθηκαν «εγκλωβισμένοι» στο τελωνείο στο Αϊβαλί της Τουρκίας χθες το απόγευμα καθώς το πλοίο με το οποίο θα επέστρεφαν κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές, λόγω χρεών της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Κάθε Πέμπτη λόγω του παζαριού πολλοί Μυτιληνιοί επισκέπτονται το Αϊβαλί με τρία καραβάκια που μεταφέρουν περί τους 700 επιβάτες. Στις 6:00 χθες το απόγευμα μετά τον έλεγχο από το τελωνείο και την επιβίβασή τους στο πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ» της εταιρίας Ζαλέ ενημερώθηκαν ότι το πλοίο δε θα ταξιδέψει λόγω κατάσχεσης . Οι επιβάτες έμειναν

εμβρόντητοι χωρίς να υπάρχει κάποιος να τους δώσει μια λύση. Την ίδια ώρα ετοιμαζόταν να αποπλεύσει πλοίο άλλης εταιρίας και 35 από τους επιβάτες πλήρωσαν 20 ευρώ εισιτήριο ο κάθε ένας και επέστρεψαν στη Μυτιλήνη. Οι υπόλοιποι επιβάτες μη έχοντας χρήματα οι περισσότεροι και έχοντας το εισιτήριο της επιστροφής στο χέρι ,επικοινωνούσαν με τις αρχές της Λέσβου και συγγενείς τους προκειμένου να βρεθεί λύση. Την λύση έδωσε τελικά το τοπικό πρακτορείο της Τουργίολ στη Μυτιλήνη που έστειλε το καράβι που δραστηριοποιείται στη γραμμή και μετέφερε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τους επιβάτες πίσω στο λιμάνι της Μυτιλήνη.

Όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ επιβάτης του πλοίου «η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη γιατί είχε γίνει ο έλεγχος και δεν μας επέτρεπαν να μπούμε στο κτίριο του τελωνείου. Ήταν νύχτα , είχε κρύο και δε χωρούσαμε όλοι στο σαλονάκι του πλοίου, και εγκλωβιστήκαμε μέσα στο λιμάνι , μόνο σε μία έγγυο επέτρεψαν να μπει στο τελωνείο. Επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Νίκο Καρασάββα, ο οποίος ενδιαφέρθηκε και επικοινώνησε με όσους έπρεπε για να δοθεί λύση»

Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο πλοιάριο «ξεμένει» στο Αϊβαλί και μαζί του επιβάτες από τη Μυτιλήνη. Προ διμήνου είχε υποστεί βλάβη η μηχανή του, και πάλι ταλαιπωρήθηκαν επιβάτες που για αρκετές ώρες εγκλωβιστήκαν στο Αϊβαλί ενώ δεν υπήρχε επαρκής ενημέρωση από την εταιρία για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα