120 χρόνια Μαραθώνιος – Αγώνες δρόμου για παιδιά στο Χαλάνδρι

16:04 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός» γιορτάζει φέτος τα 120 χρόνια από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την πρώτη διοργάνωση Μαραθώνιου Δρόμου ως αθλητικό γεγονός. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, ημέρα διεξαγωγής του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ,

τιμώντας την 120ή επέτειο του Μαραθωνίου, διοργανώνει δύο πολύ ξεχωριστούς αγώνες δρόμου για παιδιά δημοτικού.

Ήταν η πέμπτη μέρα των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, όταν θεσμοθετήθηκε και διεξήχθη ο πρώτος, σύγχρονος, Ολυμπιακός Μαραθώνιος, με τον Πιερ ντε Κουμπερτέν να αναφωνεί στον νικητή Σπύρο Λούη «Σήμερα έγραψες ιστορία». Ο θρίαμβος αυτός του Έλληνα πρώτου Χρυσού Ολυμπιονίκη Μαραθώνιου Δρόμου παραμένει ακόμα και σήμερα μια από τις κορυφαίες στιγμές των Αγώνων, με τον Μαραθώνιο να αναγνωρίζεται ευρέως ως μια από τις κορωνίδες των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της μεγάλης σύνδεσής του με την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, διοργανώνει δύο αγώνες δρόμου για παιδιά δημοτικού.

Αγώνας δρόμου 400 μέτρων για παιδιά Γ’ και Δ’ τάξης ΔημοτικούΑγώνας δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού.

Και οι δύο αγώνες δεν έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπούν να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά που θα λάβουν μέρος να τρέξουν ένα τμήμα της αυθεντικής μαραθώνιας διαδρομής, λίγο πριν από τη διέλευση του πρώτου μαραθωνοδρόμου.

Ολα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων Χαλανδρίου καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, διασκεδάζοντας αλλά ταυτόχρονα απονέμοντας, όλοι μαζί, φόρο τιμής στην ιστορία.

Ο Δήμος Χαλανδρίου θα ανταμείψει την προσπάθεια των παιδιών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες 400 μέτρων και 1.000 μέτρων, προσφέροντάς τους μια (1) μηνιαία συνδρομή σε ένα από τα αθλητικά προγράμματά του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες και κανονισμοί αγώνωνΧάρτες διαδρομών 400m & 1000m

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Δήλωση συμμετοχής 400 μέτρωνΔήλωση συμμετοχής 1.000 μέτρων

Για την εγγραφή σας, συμπληρώνετε τη δήλωση συμμετοχής και την καταθέτετε ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 6856410, 210 6819350.

Keywords
Τυχαία Θέματα