11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

16:36 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας τιμά τον Γιάννη Μόραλη, ο οποίος έχει προσφέρει και το χαρακτηριστικό σήμα – λογότυπό του, για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του. Ξεπερνώντας τις δυσκολίες που προτάσσουν οι καιροί, το Φεστιβάλ δηλώνει και πάλι παρόν, σηκώνοντας αυλαία το Σάββατο 6 έως Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, με μικρότερο πρόγραμμα, διατηρώντας πάντα όμως αναλλοίωτο το στίγμα της προσφοράς και της υψηλής ποιότητας που το χαρακτηρίζει.

Έντεκα χρόνια μετά, έχει παρουσιάσει περισσότερες από

85 μουσικές βραδιές και περισσότερους από 400 ερμηνευτές, πάντα με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου, και διατηρεί την ορμή και τον ενθουσιασμό του, ακριβώς όπως ξεκίνησε το 2006 με πρωτοβουλία μιας μικρής συντροφιάς φίλων της κλασικής μουσικής, οι οποίοι και ίδρυσαν στην πορεία τον Σύλλογο Φίλων του Φεστιβάλ.

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τις συναυλίες: «Στα μονοπάτια του έρωτα» – γαλλική μουσική για σοπράνο, φλάουτο και πιάνο (Σάββατο,6/8/2016), «Μελωδικά ταξίδια στη Ρωσία» – αφιέρωμα στο 2016, έτος Ελληνορωσικής φιλίας (Κυριακή 7/8/2016), και μια βραδιά με πιάνο, τραγούδι και βιολί «Τα αστέρια λάμπουν στην Αίγινα» (Τρίτη 9/8/2016), είναι η Αυλή του Ναού του Σωτήρος (πίσω από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο). Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21:00.

Το 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας ολοκληρώνεται την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, στην Παχειά Ράχη, όπου το φιλόμουσο κοινό θα απολαύσει μία συναυλία «Με άξονα τον Bach» και έργα για βιολί και βιολοντσέλο.

Ερμηνεύουν οι ξεχωριστοί καλλιτέχνες: Χριστίνα Γιαννακοπούλου υψίφωνος, Βίκη Βασιλειάδη φλάουτο, Μαρία Παπαπετροπούλου πιάνο, Έλενα Κελεσίδη υψίφωνος, Δημήτρης Γιάκας πιάνο, Χρήστος Καραβασίλης πιάνο, Αλεξάνδρα Καπάνταη υψίφωνος, Αλέξανδρος Φαρής πιάνο, Γιάννης Γιαννόπουλος πιάνο, Γιώργος Μπάνος βιολί, Ντόρα Μπακοπούλου πιάνο, Anssi Karttunen, βιολοντσέλο, Marina Chiche βιολί.

Μία μουσική πανδαισία περιμένει, λοιπόν, τους φιλόμουσους επισκέπτες και κατοίκους της Αίγινας, σε ένα Φεστιβάλ που χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερες μουσικές του προτάσεις και τις εξαιρετικές του συμμετοχές, πάντα με χαμηλό εισιτήριο.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Τιμές εισιτηρίων:

10€ – κανονικό
7€ – παιδιά και νέοι έως 22 ετών, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας, ΑΜΕΑ

Πώληση εισιτηρίων:

• Στους χώρους των συναυλιών
• Ζαχαροπλαστείο ΑΙΑΚΕΙΟΝ, παραλία Αίγινας

Πληροφορίες: www.aeginamusicfestival.gr

Tηλέφωνο: 6977 29 85 53

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα