Υποψήφια για την Kαγκελαρία για τέταρτη φορά η Μέρκελ

21:05 20/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Λίγα λεπτά πριν από τις 21.00 η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε κι επισήμως ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του 2017.

Η κυρία Μέρκελ σημείωσε ότι θέλει να εκτίσει μία πλήρη, τετραετή θητεία.

«Δήλωσα σήμερα στην Εθνική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, (CDU) ότι είμαι

έτοιμη να θέσω ξανά υποψηφιότητα για τη θέση. Το σκεφτόμουν για ατελείωτο καιρό. Η απόφαση να διεκδικήσω για μια τέταρτη θητεία, έπειτα από 11 χρόνια στο αξίωμα, είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντη», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η νυν καγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος του CDU επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί ώθηση στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του σεβασμού για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής και φύλου.

«Ο στόχος μου είναι να εργαστώ για τη συνοχή της κοινωνίας», είπε και προειδοποίησε ότι πρέπει να αποφευχθεί η ενίσχυση του μίσους αναφερόμενη στις επιθέσεις προς πρόσφυγες και στις απειλές από τους τζιχαντιστές.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι οι εκλογές θα είναι «δύσκολες»: «Η μάχη για τις αξίες μας καθώς και η υπεράσπιση του τρόπου ζωής μας θα είναι οι δύο βασικοί πυλώνες του προγράμματός της«.

Εάν η Άνγκελα Μέρκελ επανεκλεγεί το 2017 θα είναι καγκελάριος επί 12 χρόνια και αν παραμείνει και μετά θα είναι όσα και ο Χέλμουτ Κολ.

Πάντως, δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Bild, η δημοφιλία της Μέρκελ αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες και το 55% των Γερμανών την προτιμούν για καγκελάριό τους. Μάλιστα, αν γινόταν άμεσα εκλογές, η Μέρκελ θα ήταν η σίγουρη νικήτρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα