ΥΠΟΙΚ Βαυαρίας: Με τη βοήθεια της Αριστεράς καγκελάριος ο Γκάμπριελ

08:52 20/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Με συνέντευξή του στην Die Welt ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, επιτέθηκε στον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατηγορώντας τον ότι θα αξιοποιήσει κάθε βοήθεια ακόμη και των αριστρών κομμάτων προκειμένου να γίνει καγκελάριος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τα όρια της ντροπής έχουν ξεπεραστεί. Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία να γίνει καγκελάριος, αν όχι με τη βοήθεια του λαού, τουλάχιστον με τη

βοήθεια αριστερών κομμάτων. Γι αυτό και θα βαδίσει πάνω στη γέφυρα την οποία κατασκευάζει το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke)». Ο κ. Ζέντερ θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στο Βερολίνο είναι πιθανόν να οδηγήσει σε κόκκινο-κόκκινο-πράσινο συνασπισμό (Σοσιαλδημοκράτες-Αριστερά-Πράσινοι), ο οποίος θα είναι και το μοντέλο για τη Γερμανία, μετά τις εθνικές εκλογές το 2017.

O Μάρκους Ζέντερ προσδοκά ότι η καγκελάριος θα αλλάξει ουσιαστικά την πολιτική της στο προσφυγικό. «Προβλέπεται αλλαγή πολιτικής. Οι δηλώσεις της καγκελαρίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Πρόκειται για την ορθή προσέγγιση. Τα λόγια όμως πρέπει να τα ακολουθήσουν πράξεις» τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας επανέλαβε την απαίτηση του κόμματός του να τεθεί ένα ανώτατο όριο υποδοχής προσφύγων και είπε ότι αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. «Το ανώτατο όριο δεν είναι ισχυρογνωμοσύνη. Ο όρος συμβολίζει ότι το μέχρι τώρα σύστημα δεν λειτουργεί και πρέπει να αλλάξει». Η χριστιανοκοινωνική ένωση των CDU/CSU πρέπει «να αποδείξει από κοινού, αλλά συγχρόνως αποφασιστικά και χωρίς πολλές σκέψεις, ότι θέλουμε η Γερμανία να παραμείνει Γερμανία. Στο θέμα αυτό έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά ακόμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα