Υπερχρεωμένος έκλεβε τράπεζες για να πληρώσει εφορία και σχολεία των παιδιών του

22:59 18/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ιταλός ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Πορτογαλία πήρε ένα ψεύτικο όπλο και διέπραξε τουλάχιστον 10 ληστείες τραπεζών για να πληρώσει την εφορία. Αυτό μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

Ο 36χρονος άνδρας, που γεννήθηκε στη Σικελία και είναι ιδιοκτήτης δύο καταχρεωμένων πιτσαριών, ομολόγησε ότι διέπραξε τις ληστείες με λεία 100.000 ευρώ, είπε ένας αξιωματούχος των δικαστικών αρχών. Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης μαζί με άλλον έναν Ιταλό υπήκοο, ηλικίας 55 ετών,

που κατηγορείται ότι ως συνεργός του.

Οι δύο τους, που δεν χρησιμοποίησαν στην πραγματικότητα βία κι απέφευγαν να μιλήσουν κατά τη διάρκεια των ληστειών τους για να μην προδωθούν από την προφορά τους. Συνελήφθησαν μετά τη ληστεία σε μια τράπεζα στην πόλη Βισέου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η αστυνομία εντόπισε τα χρήματα που είχαν κλέψει, γάντια και ψεύτικα όπλα στο όχημα του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας.

Ο αξιωματούχος στο δικαστήριο του Ματοσίνιος, κοντά στο Πόρτο, δεν θέλησε να σχολιάσει τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του συλληφθέντα. Ωστόσο η εφημερίδα Jornal de Noticias επικαλέστηκε έναν συνήγορο του κατηγορουμένου σύμφωνα με τον οποίο «η υπεράσπιση έχει συγκεντρώσει πολλές αποδείξεις πληρωμών που καταβλήθηκαν την εποχή που διέπρατταν τις ληστείες».
Σύμφωνα με αυτόν, ο δράστης διευθέτησε ένα μεγάλο μέρος από τις οφειλές του, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, στην εφορία αλλά και στα διόδια ή τα σχολεία των παιδιών του με τη λεία των ληστειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα