ΥΠΕΚΑ προς ΝΔ για ΔΕΣΦΑ: Θέλετε επενδυτές παραβιάζοντας το κοινοτικό δίκαιο;

17:13 5/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Απαντήσεις δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε την πώληση του ΔΕΣΦΑ στην SOCAR.

Το υπουργείο θέτει θέμα μη συμμόρφωσης των Αζέρων με το κοινοτικό πλαίσιο, εντοπίζοντας ως βασική αιτία της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της συμφωνίας τις αντιρρήσεις εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης

Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Καταλογίζει, μάλιστα, την πλήρη ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις εκτός κοινοτικού πλαισίου αξιώσεις των ενδιαφερόμενων αγοραστών και της επιρρίπτει ευθύνες τόσο για τον αρχικό προσδιορισμό τού προς πώληση ποσοστού στο 66%, όσο και για την απόφασή της να αυξήσει κατά 68% τα τέλη δικτύου, προσφέροντας «προίκα» 200 εκατ. ευρώ στον ΔΕΣΦΑ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΥΠΕΝ και καταλήγει:

«Στη Νέα Δημοκρατία επιθυμούν να προσελκύσουν επενδυτές παραβιάζοντας το κοινοτικό δίκαιο; Ή μήπως οι μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζονται αφορούν τελικά την αλλαγή των κοινοτικών κανόνων;».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες πλήθος στελεχών της ΝΔ, περιλαμβανομένου του προέδρου της, κατηγορούν την κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε την πώληση του ΔΕΣΦΑ στην SOCAR. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μάλιστα λόγο για «μεταρρύθμιση, που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία για να βγούμε από την κρίση» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση διώχνει, αντί να προσελκύει επενδυτές».

Στην πραγματικότητα η υπόθεση του συγκεκριμένου διαγωνισμού αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των χειρισμών της κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου, της οποίας ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε βασικό στέλεχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα