Ξεκίνησε η δίκη για τη «φόνισσα του Κορωπίου» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

14:25 12/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της 27χρονης «φόνισσας του Κορωπίου» Νικολέττας Παπαϊωάννου, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 35χρονη Θεοδώρα Πασπαλά μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικων παιδιών της, πέρυσι το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι της στο Κορωπί.

«Πέτρα» του εγκλήματος ήταν ο 41χρονος σύζυγος του θύματος και εραστής της κατηγορουμένης. Η κατηγορουμένη διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 41χρονο, με τον οποίο μάλιστα είχε αποκτήσει και δύο παιδιά, ενώ και το θύμα είχε δυο παιδιά μαζί του

και το διάστημα εκείνο βρίσκονταν σε διάσταση. Ωστόσο, εκείνος επι σειρά ετών είχε παράλληλη ερωτική σχέση και με τις δύο.

Στην κατάθεση της, η αδερφή της 35χρονης, η κ. Έλλη Πασπαλά, ανέφερε πως το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια των παιδιών της αδελφής της, που την πήραν τηλέφωνο για να την ειδοποιήσουν ότι η κατηγορουμένη χτυπάει με μαχαίρι τη μητέρα τους. «Η αδελφή μου είναι στο χώμα… Με πήρε τηλέφωνο το ένα παιδί και φώναζε βοήθεια. Άκουγα τα παιδιά να της φωνάζουν «μη σκοτώνεις τη μαμά μας»», είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Μόλις με πήραν τα παιδιά σκέφτηκα αμέσως ότι πήγε η Παπαϊωάννου και επιτέθηκε στην αδελφή μου. Έφυγα αμέσως με το άνδρα μου και με πήρε ξανά τηλέφωνο στο δρόμο ο ανιψιός μου και μου είπε: «Ήρθε η γκόμενα του μπαμπά στο σπίτι και έσφαξε τη μαμά». Όταν πια φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας, η γιατρός μου ανακοίνωσε πως η αδελφή μου με το που την είχαν ακουμπήσει στο φορείο είχε πεθάνει. Έτρεχε αίμα από το στόμα της. Ο πρώην σύζυγος της αδελφής μου, ο Γιάννης ήταν εκεί και φώναζε: «Πείτε μου τι έπαθε η γυναίκα μου; Θα τη βρω την Παπαϊωάννου…»».

Στη συνέχεια,αναφερόμενη στο σκηνικό του εγκλήματος είπε: «Τα παιδιά, 11 και 13 ετών, είδαν την Παπαϊωάννου να χτυπάει τη μαμά τους με το μαχαίρι. Τη χτύπαγε την ρώταγαν γιατί το έκανε και εκείνη τους απαντούσε ότι «είναι εμπόδιο». Πέσανε πάνω της τα παιδιά για να την σταματήσουν αλλά ήταν τέτοια η μανία της που εκείνη την μαχαίρωσε ξανά. Τα παιδιά προσπάθησαν να της πάρουν το μαχαίρι. Τα παιδιά μου είπαν ότι της έδωσαν δυο μπουνιές. Η Παπαϊωάννου χαστούκισε το ένα παιδί και το άλλο μπόρεσε να της πάρει το μαχαίρι και να το πετάξει…».

Όπως τόνισε το σκηνικό που βίωνε η αδελφή της παραπέμπει σε κόλαση. «Την Άνοιξη του 2014, η αδελφή μου άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα 3 και 4 τη νύχτα. Κανείς δεν μίλαγε όταν απαντούσε εκείνη. Κάποιες φορές όταν απαντούσε ο πρώην γαμπρός μου τον είχε ακούσει να λέει:»μη με ενοχλήσεις ξανά, μη με ξαναπάρεις». Η Παπαϊωάννου πήρε κάποια στιγμή την αδελφή μου και της είπε ότι είναι η σύντροφος του γαμπρού μου και ότι γεννάει το παιδί του. Η αδελφή μου καβγάδισε με τον άντρα της γι´αυτό και εκείνος της είπε ότι ήταν κάτι περιστασιακό πως έχει τελειώσει, ότι το παιδί δεν είναι δικό του και πως προτίθεται να κάνει τεστ DNA. Η Παπαϊωάννου της τηλεφωνούσε συνέχεια. Θυμάμαι μια φορά που είχαμε πάει μια επίσκεψη με την αδελφή μου, της είχε τηλεφωνήσει 80 φορές από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 12:30. Την έπαιρνε συνέχεια όταν δεν έβρισκε το Γιάννη».

Πρόεδρος: Πώς αντιμετώπιζε η αδελφή σας την κατηγορουμένη;

Μάρτυρας: Της έλεγε να σταματήσει να την ενοχλεί, όταν ο Γιάννης της είχε πει ότι ήταν κάτι περιστασιακό που τελείωσε προσπαθούσε να κρατήσει το γάμο της, είχε δυο παιδιά μαζί του. Αργότερα, όμως η Παπαϊωάννου άρχισε να απειλεί τη ζωή της αδελφής μου και των παιδιών της. Της έλεγε ότι θα πάει στο σχολείο και θα πιάσει τα παδιά, την ακούγαμε σε ανοιχτή ακρόαση…

Η μάρτυρας κατέθεσε πως η κατηγορουμένη πήγαινε με αυτοκίνητο για ώρες ολόκληρες έξω από το σπίτι της αδελφής της και την παρακολουθούσε. «Είχε γίνει το ανέκδοτο της ημέρας» είπε η κ. Παπασπαλά σύμφωνα με το protothema.gr και συνέχισε: «Όλα αυτά γίνονταν το διάστημα που ο Γιάννης είχε διαβεβαιώσει την αδελφή μου πως είχε τελειώσει με την κατηγορουμένη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, η μάρτυρας ανέφερε ότι η αδελφή της φοβόταν να κυκλοφορήσει μόνη της και ότι είχε πάει στην αστυνομία ενώ είχε τηλεφωνήσει σε δικηγόρο, προκειμένου να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της κατηγορουμένης. «Πού να φανταστούμε ότι θα πάρει μαχαίρι και ότι θα ανοίξει τη γκαραζόπορτα και θα σκοτώσει την αδελφή μου…Εγώ ξέρω ότι πρώτη φορά η ερωμένη πήγε και σκότωσε τη νόμιμη σύζυγο, αυτά μόνο σε αμερικάνικες ταινίες γίνονται…» είπε.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο με την έναρξη της δίκης, η υπεράσπιση της κατηγορουμένης ζήτησε από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία που βαραίνει την 27χρονη από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε θανατηφόρα μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη. Όπως είπε η υπεράσπιση, ο θάνατος της 35χρονης επήλθε από ιατρική αμέλεια και όχι από πρόθεση της εντολέως της.

Keywords
Τυχαία Θέματα