Βρετανία: Μάχη για τους αναποφάσιστους

13:04 22/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν τα δύο στρατόπεδα που αντιμάχονται για παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος. Τα δύο στρατόπεδα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έρχονται ισόπαλα και πλέον επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στους αναποφάσιστους, οι οποίοι προφανώς θα κρίνουν και το τελικό

αποτέλεσμα.

Μία ποσοστιαία μονάδα χωρίζει την πρόθεση ψήφου στα δύο στρατόπεδα, σύμφωνα με τον μέσο όρο των έξι τελευταίων δημοσκοπήσεων της ιστοσελίδας WhatUKThinks.

Κατά συνέπεια, ο στόχος είναι ξεκάθαρος για τα δύο στρατόπεδα: πρέπει να πείσουν τους αναποφάσιστους, το 10% του εκλογικού σώματος, που μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερονσε συνέντευξή του στον Guardian δηλώνει ότι αποφασίζοντας την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση «οι ψηφοφόροι θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα» ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν έχει κλειστεί στον εαυτό του».

Χθες το βράδυ, πολλές προσωπικότητες των δύο πλευρών ρίχτηκαν στη μάχη των αναποφάσιστων κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ που οργανώθηκε από το BBC μπροστά σε 6.000 ανθρώπων στο Wembley Arena. Η αντιπαράθεση, κατά στιγμές πολύ έντονη, υπενθύμισε τον επιθετικό τόνο που επικράτησε στην εκστρατεία και οι πρωταγωνιστές δεν δίστασαν να διακόψουν αλλήλους αλλά και να επιτεθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα