Βούτσης: Οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να είναι τρεις

15:50 3/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Παρέμβαση έκανε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης ο οποίος τόνισε: «Το ότι η κυβέρνηση έσπευσε να ρυθμίσει το τοπίο, είναι οικτρή ήττα και διάψευση αφηγήματος; Σοβαρά είναι ήττα ότι η πολιτική παύει να είναι όμηρος, άοπλη και υποταγμένη στη διαπλοκή;» και αναφέρθηκε στη νέα επικείμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής: «Πιστεύω ότι θα βρούμε τον δρόμο για ΕΣΡ,

για ένα προικοδοτημένο ΕΣΡ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και κατά την οικονομική και κατά τη θεσμική και ηθική διάσταση».

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Να μιλήσουμε ανοιχτά, μας ακούνε. Θα μπορούσε αυτή η κυβέρνηση να έχει συμβιβαστεί όπως συμβιβάστηκαν, εκόντες άκοντες, υπουργοί, πρωθυπουργοί, πολιτικές δυνάμεις, επί τόσα χρόνια» και «αν με ορισμένους από τους κυρίους που έχουν τα κανάλια είχαμε κάνει τις άτυπες συμφωνίες για τη στήριξή μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και αναρωτήθηκε: «Ποιος θα μπορούσε να μας πει κάτι, από τους κυρίους που μας κουνάνε το δάχτυλο;».

Επίσης, θέλησε να δείξει ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δεν είναι αποδυναμωμένος μετά την απόφαση του ΣτΕ και πως η εμμονή του για 4 τηλεοπτικές άδειες εκφράζει το σύνολο της πλειοψηφίας.

«Παρεξηγήθηκε ο κ. Παππάς επειδή σε συνέντευξή του είπε ότι οι άδειες πρέπει να είναι 4» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης για να προσθέσει «Εγώ από εδώ λέω ότι πρέπει να είναι 3 γιατί τόσες ανέφεραν τα ντοκουμέντα που έδειχνα στο παρελθόν όσοι σήμερα προΐστανται στις ενώσεις καναλιών».

Στη συνέχεια δε πρόσθεσε «Προφανές ότι το εύρος συχνοτήτων χωρά περισσότερα κανάλια. Τελικά μπορεί να είναι παραπάνω. Αυτό μπορεί να προκύψει από την συζήτηση ή την γνωμοδότηση ή την τελική απόφαση του ΕΣΡ. Όμως εμείς θα ξεκινήσουμε αυτό το διάλογο με τις συγκεκριμένες απόψεις που έχουμε».

Προκειμένου δε να υποστηρίξει την κυβερνητική θέση για μικρό αριθμό εκπεμπόμενων καναλιών είπε: «Δεν μπορούν να επιβιώσουν 16 κανάλια στην Ελλάδα αν θέλουμε να έχουν 400 εργαζόμενους και να μην επικρατούν συνθήκες εργασιακής γαλέρας» ωστόσο δεν εξήγησε τι θα γίνει με εκείνους τους εργαζόμενους που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας λόγω του «μαύρου» που αναπόφευκτα θα προκαλέσει μια απόφαση για 4 ή 3 τηλεοπτικές άδειες.

Ο ίδιος σε άλλο σημείο είπε ότι «πρέπει να πάμε άμεσα σε ΕΣΡ» για να υποστηρίξει ότι οι δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν συνδράμουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης. «Η μια τροπολογία που ορίζει ο αριθμός των καναλιών θα απαιτεί την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ δεν συναντά αντιρρήσεις. Για την άλλη και σε σχέση με το κατάργηση και αναστολή! Μας λένε η αναστολή να γίνει κατάργηση. Ποιου πράγματος; Του καταργημένου; Μέσα λεει ότι ισχύει μόνο για την πρώτη εφαρμογή αρα δεν υπάρχει ζήτημα για ισχύ σε 2ο ή 3ο διαγωνισμό. Για λόγους νομικούς και προβλέψεων μπαίνει η έννοια της αναστολής».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βούτσης,voutsis