Βουλιάζει η μετοχή του Facebook κι ο Ζούκεμπεργ​κ ανησυχεί

16:31 12/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Προσπάθεια να μην μεταφέρει την απογοήτευσή του στους μετόχους της κολοσσαίας εταιρείας του, έκανε ο Marc Zuckerberg, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook.

Μιλώντας στους επενδυτές του είπε ότι η μετοχή μπορεί να καταγράφει πτωτικές τάσεις, με μικρές ανόδους κάποιες μέρες που όμως δεν ισοσκελίζουν την κατιούσα που είχαν πάρει πριν το καλοκαίρι, αλλά

αυτό καθόλου δεν τον κάνει να τα παρατά. Σημείωσε δε ότι το όλο κλίμα που αναπτύσσεται μπορεί να δημιουργεί απογοήτευση τόσο στα στελέχη της εταιρείας του όσο και στους επενδυτές, αλλά ζήτησε από τους παροικούντες τη Wall Street να κάνουν λίγο υπομονή για τις νέες προοπτικές που θα δώσει στην εταιρεία.

Αν και αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, ο Zuckerberg άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία του ήταν «στα μισά του δρόμου» για να ρίξει στην αγορά νέα προϊόντα διαφήμισης. Είπε, επίσης, ότι η εφαρμογή «αναζήτηση» μπορεί να είναι ένας ώριμος τομέας ανάπτυξης για το Facebook και εργάζεται για να προσφέρει πάνω σ’ αυτό ένα ανταγωνιστικό προϊόν – κι αυτό, ίσως, «ταρακουνήσει» τα στελέχη της Google, μία από τις πιο σκληρές ανταγωνίστριες εταιρείες του Facebook.

Ο 28χρνος Zuckerberg τόνισε επανειλημμένα ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην οικοδόμηση μιας τέτοιας εφαρμογής στα smartphone, ενώ παραδέχτηκε ότι έσφαλε χρόνια με τη χρήση μιας γλώσσας προγραμματισμού που επιβράδυνε την ανάπτυξη του Facebook apps για την Apple και το Android.

Να σημειωθεί ότι η Facebook έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που έκανε το ντεμπούτο της στις χρηματιστηριακές αγορές με αξία πάνω από 100 δισ. δολάρια. Αλλά από τότε έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της κεφαλαιοποίησης της, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επιβράδυνση της ανάπτυξης της.

Οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν την Τρίτη στα 19,43 δολάρια, από 38 δολάρια που ήταν η τιμή όταν το Facebook μπήκε στοι χρηματιστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα