Βλέπουν ΣΥΡΙΖΑ, κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή, δε θέλουν εκλογές

22:31 7/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Πτώση των ποσοστών όλων των κομμάτων (με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή), απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και του ενδεχομένου προώρων εκλογών επειδή με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, καταγράφουν δυο νέες δημοσκοπήσεις.

Στην πραγματικότητα, αποτυπώνουν το ίδιο κλίμα και την ίδια ρευστότητα που έχουν αναδείξει όλα τα τελευταία γκάλοπ.
Ο

κόσμος είναι απελπισμένος, δεν πιστεύει ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε βελτίωση της ζωής του, αλλά και δεν βλέπει εναλλακτική λύση.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ από 2,2 μονάδες (έρευνα της Μetron Analysis για την Εφημερίδα των Συντακτών) έως 3,1 (Μarc για την iefimerida).
Όμως, στο ερώτημα, αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα με τον Σύριζα στην κυβέρνηση, το 40,6% απαντά «χειρότερα», το 20,2% «καλύτερα και το 33,6% τα ίδια.

Η Χρυσή Αυγή δείχνει να έχει καπαρώσει την τρίτη θέση (κινείται μεταξύ 8,6 και 9%), ενώ το ΠΑΣΟΚ δείχνει ξανά σημάδια κατάρρευσης (βρίσκεται μεταξύ 5% και 5,5%).

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23,4% (Μarc) ή 22 % (Metron Analysis) και ακολουθεί η ΝΔ με 20,3% (Μarc) ή 19,8% (Metron Analysis).

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται μεταξύ 5,1 και 6%, η ΔΗΜΑΡ στο 4,5% και το ΚΚΕ στο 4%.

Αξιοσημείωτη είναι η πτώση των θετικών κρίσεων για τον Αντώνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα να τον έχει πιάσει ο Αλέξης Τσίπρας (20% και οι δυο κατά τη (Metron Analysis).

Keywords
Τυχαία Θέματα