Βίκτορ Όρμπαν: Δεν σχεδιάζουμε να πυροβολούμε τους πρόσφυγες…

11:17 7/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Απέκλεισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν το ενδεχόμενο οι συνοριοφύλακες να έχουν εντολές να πυροβολούν πρόσφυγες και μετανάστες που θα προσπαθούν να διασχίσουν το νέο φράκτη στα ουγγρο-σερβικά σύνορα, σε συνέντευξή του στο αυστριακό ραδιοφωνικό δίκτυο ORF.

Ο Όρμπαν επανέλαβε την άποψη ότι πολλοί από τους ανθρώπους που συρρέουν στη χώρα του και προέρχονται από περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, αλλά δεν δικαιούνται

ασύλου.

Αναφερόμενος στον ύψους 3,5 μέτρων φράκτη, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται και έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις για την αναβίωση των πιο μισητών συμβόλων του Ψυχρού Πολέμου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε:

«Προστατεύουμε την Ευρώπη σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες που λένε ότι η διέλευση των συνόρων γίνεται σε προκαθορισμένα σημεία με ελεγχόμενο τρόπο και έπειτα από καταγραφή».

Οταν ερωτήθηκε εάν οι συνοριοφύλακες έχουν εντολές να πυροβολήσουν απάντησε: «Δεν είναι αναγκαίο διότι θα υπάρχει ο φράκτης που δεν μπορεί να παραβιασθεί. Οποιος παρά ταύτα θέλει να περάσει τον φράκτη πρέπει να συλλαμβάνεται και να ασκείται εναντίον του δίωξη. Η χρήση όπλων δεν θα είναι αναγκαία».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία και η Αυστρία πρέπει να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θα δεχθούν άλλους πρόσφυγες και μετανάστες και προειδοποίησε ότι εάν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δεν το κάνουν, πολλά εκατομμύρια ακόμη άνθρωποι θα εισρεύσουν στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα