Βέροια – Ολυμπιακός 0-2 (pics & vids)

23:00 31/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Ολυμπιακός κινδύνευσε στη Βέροια, αλλά έκανε το «9 στα 9» με τα πάντα να του «βγαίνουν»! Γκέλα ο Λόπεθ, περίεργο γκολ ο Ιντέγε με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του, απευθείας φάουλ (αμφισβητούμενο) του Ντουρμάζ στην πρώτη επαφή για το τελικό 2-0!

Είναι… μυθικός ο αριθμός. Εννιά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια από την αρχή του πρωταθλήματος. Eχει σπάσει ήδη ένα ρεκόρ πάει να

σπάσει το απόλυτο. Το έντεκα στα έντεκα από το μακρινό 1996-67. Και η Βέροια δεν ήταν μια εύκολη έδρα. Ηταν δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα και σε λίγα 24ωρα υπάρχει και η Ντιναμό. Οπότε υπήρχε η πιθανότητα για έλλειψη συγκέντρωσης. Αλλά αυτό το… τρένο δεν το σταματάει (για την ώρα) κανείς. Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Βέροια συνέχισε το σερί του και πλέον είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που παραμένει με το απόλυτο!

Βεβαίως χρειάστηκε και τύχη. Και ρέντα. Για ν” ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός. Ουδείς θα θυμάται όμως το πως πέρασε από την Βέροια ο Ολυμπιακός στο τέλος της σεζόν. Για το εάν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και για το αν χρειάστηκε μια γκέλα του Λόπες για να μπει μπροστά στο σκορ. Στο τελος μετράνε τα ρεκόρ και οι τίτλοι. Και με το 9 στα 9 ο Ολυμπιακός συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ
Ούτε μία αλλαγή στην 11αδα του δεν είχε ο Μάρκο Σίλβα σε σχέση με αυτές σε Περιστέρι και Ζάγκρεμπ. Ο Πορτογάλος διατήρησε τους ίδιους έντεκα με το ίδιο σύστημα (4-2-3-1). Ιδιο σύστημα και για τον Γιώργο Γεωργιάδη ο ο οποίος διατήρησε τον Ναζλίδη στην κορυφή της επίθεσης και τους Μαγιέφσκι, Καϊκούτ, Αμπντούν να παίζουν πίσω του.

Κατά την διάρκεια του αγώνα δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές στην διατάξη με τον Γεωργιάδη να να ψάχνετε περισσότερο για να βρει λύσεις. Είτε με τον Ναζλίδη να βγαίνει στις πτέρυγες είτε με τον Καϊκούτ στην κορυφή. Αντίθετα ο Ολυμπιακός διατήρησε το ίδιο σχήμα, δίχως εσωτερικές αλλαγές.

Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο αποφάσισε να πειραματιστεί βάζοντας τον Φινμπόγκασον αντί του Φορτούνη (!) κι έπαιξε με τους δύο φορ μαζί (Φίνμπο-Ιντέγε). Ωστόσο το σύστημα παρέμεινε 4-2-3-1. Με τον Ισλανδό κορυφή τον Ιντέγε αριστερά, τον Ερνάνι δεξιά και τον Ντουρμάζ δεξάρι.

Η ΟΡΕΞΑΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Ο Ολυμπιακός για δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος (μετά το Περιστέρι) έχασε ένα ημίχρονο. Δείχνοντας το ίδιο πρόσωπο. Ελάχιστη φρεσκάδα, κακό πρέσινγκ λίγες φάσεις. Οσες έγιναν προήλθαν από τις στατικές φάσεις του Κώστα Φορτούνη δίχως ουσιαστικά ν” απειλήσουν την εστία του Λόπες.

Αντίθετα η Βέροια μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς. Προσπάθησε αρχικά να σταματήσει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού και το κατάφερε και στη συνέχεια βγήκε και στην επίθεση. Και μάλιστα είχε τις δύο καλύτερες φάσεις του ημιχρόνου. Με τον Καϊκούτ και τον Ρομπέρτο να κάνει εκπληκτική απόκρουση αλλά και με το μονοκόμματο σουτ του Ναζλίδη που πέρασε λίγο άουτ.

ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΘΑΡΙΣΕ»
Προφανώς και ο Σίλβα θα ήθελε τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Ακολουθεί το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Καραϊσκάκης». Ωστόσο σημασία έχει η νίκη και το τρίποντο. Κι αυτή ήρθε με το πολύ τυχερό γκολ του Ιντέγε αλλά και την λάθος εκτίμηση του Λόπες. Ο τερματοφύλακας προσπάθησε να διώξει με τα πόδια τη μπάλα αλλά αυτή κόντραρε πρώτα στο σώμα και μετά στο χέρι του Νιγηριανού και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα.

Από την στιγμή που μπήκε μπροστά στο σκορ ο Ολυμπιακός έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Ωστόσο η Βέροια βρήκε την μία φάση αλλά ο Μαγιέφσκι αποφάσισε να κάνει ανάποδο ψαλίδι το οποίο και πέρασε άουτ. Και μετά μπήκε ο Ντουρμάζ. Ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα εκτέλεσε απευθείας το (αμφισβητούμενο) φάουλ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να «κλειδώσει» το ματς.

ΜΑΝ OF THE MATCH: Δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον. Είτε από τους νικητές είτε από τους χαμένους. Δεν υπήρξε κάποιος που πραγματικά να έκανε την διαφορά. Ο Ιντέγε σκόραρε… κατα λάθος και νωρίτερα κανείς «ερυθρόλευκος» δεν ξεχώρισε. Θα πάμε σε μια εναλλακτική επιλογή. Στον προπονητή. Τον Μάρκο Σίλβα ο ο οποίος έχει μια ομάδα με 9 στα 9 στο πρωτάθλημα, 2 στα 3 στο Τσάμπιονς Λιγκ και μια ισοπαλία στο Κύπελλο.

O AΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λόπες. Δίχως αμφιβολία ο τερματοφύλακας της Βέροιας ουσιαστικά κρέμασε την ομάδα του. Κάνει λάθος εκτίμησης της φάσης και ουσιαστικά στέλνει την μπάλα στο κορμί του Ιντέγε για να καταλήξει μετά στα δίχτυα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τζίμι Ντουρμάζ. Επαιξε ελάχιστα αλλά έκανε (και πάλι) την διαφορά. Μία επαφή, ένα φάουλ και γκολ για το 2-0 του Ολυμπιακού που ουσιστικά «καθάρισε» τη νίκη για τους «ερυθρόλευκους».

Η ΓΚΑΦΑ: Το… διώξιμο που δεν έγινε ποτέ διώξιμο από τον Λόπες. Ηταν ένα ματς με λίγες φάσεις και το ένα λάθος θα έκανε την διαφορά. Την γκάφα τελικά την έκανε ο γκολκίπερ της Βέροιας.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μήτσιος ουσιαστικά ελέγχεται για τις φάσεις των γκολ. Σε αυτό του Ιντέγε, η φάση ήταν πολύ περίεργη. Ο φορ του Ολυμπιακού δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει το χέρι του για να πάρει την μπάλα, αλλά για να προστατευτεί από την λάθος έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα. Το απλώνει όμως προς τα μπροστά και η μπάλα βρίσκει στο χέρι πριν πάρει την τελική της πορεία προς δίχτυα. Το δεύτερο, του Ντουρμάζ, προέρχεται από αμφισβητούμενο φάουλ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το… τρένο συνεχίζει την πορεία του. Εννιά στα εννιά και πλέον είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη με το απόλυτο μιας και η Μπάγερν την Παρασκευή έκανε την πρώτη της γκέλα. Ο Ολυμπιακός έστω και δύσκολα συνεχίζει την απίστευτη πορεία του. Την ίδια ώρα η Βέροια έδειξε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία το έπαιξε το παιχνίδι με τα όπλα της και θα μπορούσε να είχε κάνει και την ζημιά στο πρώτο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις:
ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπες, Αραγονές, Εντζεγκέλε, Πουγγούρας, Γιαννούλης, Ιμπραϊμ, Αρτσε (72΄” Σιόντης), Μαγέφσκι, Ναζλίδης (61′ Νέτο), Καϊκούτ και Αμπντούν (75′ Μερεμπασβίλι)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (46′ Ερνάνι), Φορτούνης (83′ Φινμπόγκασον), Σεμπά (72′ Ντουρμάζ) και Ιντέγε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα