Βενιζέλος: Δε θέλω ντε και καλά να είμαι αρχηγός της ελληνικής «Ελιάς»

15:39 5/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Μετά την πρόταση για κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ στις εκλογές, την οποία απέρριψε ο Φώτης Κουβέλης, ο Βαγγέλης Βενιζελος επανήλθε κάνοντας ένα βήμα παραπάνω. Δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητο,

σε μιά τέτοια περίπτωση, να είναι ο ίδιος επικεφαλής του συνεργατικού σχήματος -που θα μπορούσε να είναι κάτι ανάλογο με την ιταλική «Ελιά».

«Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε, τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό», είπε, δείχνοντας ότι δεν βάζει τον εαυτό του μπροστά από το «κάρο».

Μιλώντας στο Mega (στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη) έκανε προσπάθεια να κρύψει τη δυσφορία του για τη, αρνητική (έως και απαξιωτική) στάση Κουβέλη και περιορίστηκε να πει ότι «όλοι κρινόμαστε, κανείς δεν έχει δικαίωμα να κουνάει το δάχτυλο στον άλλο».

Πολύ κουβέντα έγινε για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο, όπως και για τις φωνές συνεργατών του ότι ανετράπη από την πρωθυπουργία το Νοέμβριο του 2011.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός στο πρώτο θέμα, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν οργανώνει «κλάκες» κατά την είσοδό του σε εκδηλώσεις. Η βολή ήταν ευθεία για τον Παπανδρέου, οι συνεργάτες του οποίου οργάνωσαν την «κλάκα» των 200 ατόμων τα οποία φώναζαν «νάτος νάτος ο πρωθυπουργός», τη στιγμή που έμπαινε στο συνεδριακό χώρο.

Αλλά και για την περίφημη ιστορία ότι ο Γιώργος ανετράπη από την πρωθυπουργία, ο Βενιζέλος ήταν αποκαλυπτικός. «Από τον Μάιο του 2010″ -είπε- «έως τον Φεβρουάριο του 2012 η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ φυλλοροούσε. Σε 22 μήνες χάσαμε περίπου 40 βουλευτές. Εξ αυτών ούτε οι τέσσερις δεν με είχαν υποστηρίξει για την ηγεσία το 2007. Άρα μιλάμε για βουλευτές -φίλους του Παπανδρέου».

Keywords
Τυχαία Θέματα