Βενεζουέλα: Λουκέτο βάζει το καθεστώς Μαδούρο σε δεκάδες ΜΜΕ

13:04 27/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνολικά 49 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν με εντολή της κυβέρνησης του Μαδούρο το 2017, σύμφωνα με καταγγελία της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας.

Χθες πραγματοποιήθηκε διαδήλωση εναντίον της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (Conatel) να διακοπεί η μετάδοση του σήματος δύο γνωστών τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών του Καράκας, του 92,9 FM και του Magica 91.1 FM, οι οποίοι

εξέπεμπαν επί σχεδόν τριάντα χρόνια.
«Έχουμε καταγράψει το κλείσιμο 49 μέσων, στην πλειονότητά τους ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και συνδρομητικών τηλεοπτικών σταθμών όπως ο RCN και ο Caracol», δήλωσε ο Μάρκο Ρουίς, γενικός γραμματέας του Εθνικού Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τύπο (SNTP).

Σύμφωνα με τον Μάρκο Ρουίς, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ασκεί «μια συστηματική πολιτική περικύκλωσης και ασφυξίας εναντίον όλων των χώρων που επιτρέπουν ακόμη την ελεύθερη έκφραση, την άσκηση κριτικής και τη διαφωνία«.

Την Τετάρτη, η Conatel διέταξε να διακοπεί η μετάδοση του σήματος των συνδρομητικών τηλεοπτικών δικτύων RCN και Caracol. Τον Φεβρουάριο, είχε δοθεί εντολή να διακοπεί το σήμα του ισπανόφωνου CNN, που ο πρόεδρος Μαδούρο κατηγόρησε ότι επιδιδόταν σε «πολεμική προπαγάνδα». Τον Απρίλιο, στο στόχαστρο είχαν βρεθεί τα δίκτυα El Tiempo της Κολομβίας και Todo Noticias της Αργεντινής.

Keywords
Τυχαία Θέματα