Βέλη Κοντονή σε ΝΔ και ΔΗΣΥ: Στάση ανευθυνότητας

14:14 20/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Για στάση ανευθυνότητας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην Ολομέλεια σχετικά με το τελεσίγραφο που του έθεσαν για το θέμα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

«Είναι πρωτόγνωρη πρακτική στα κοινοβουλευτικά χρονικά και στάση ανευθυνότητας, το να δηλώνεις ότι συμφωνείς με μια διάταξη αλλά δεν την ψηφίζεις επειδή το συμμαχικό κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ

εκφράζει αντιρρήσεις. Η κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης έφερε την τροπολογία για τη δυνατότητα επαναπροσφυγής ενός Έλληνα πολίτη στην ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την αίσια έκβαση γι αυτόν της δίκης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», επεσήμανε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση λοιπόν δεν νομοθετεί εν κρυπτώ αλλά με απόλυτη διαφάνεια φέραμε αυτή τη διάταξη, τη θέσαμε στην κρίση της επιτροπής και ουδείς εξέφρασε την ελάχιστη ή παραμικρή αντίρρηση. Τα συγκεκριμένα άρθρα έχουν να κάνουν με τον σεβασμό των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη δυνατότητα που παρέχεται στους Έλληνες πολίτες, εάν έχουν κερδίσει κάποια δίκη, να επανεξεταστεί η υπόθεσή τους από τα ελληνικά δικαστήρια. Τα ελληνικά δικαστήρια θα αποφασίσουν εκ νέου λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για το βάσιμο ή όχι των λόγων» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητώντας απ’ όσους τον κατηγορούν να ξαναδιαβάσουν τη διάταξη.

«Είναι προδήλως αβάσιμο να λέτε ότι αυτή η διάταξη αφορά μόνο τα σωματεία, τα οποία θέλανε κάποιοι να ονομάζουν «τουρκικά» στη Θράκη, διότι και σε αυτή την περίπτωση, πάλι κυρίαρχα, η ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθμίσει μια απόφαση ενός ευρωπαϊκού δικαστηρίου με τις διεθνείς συνθήκες της χώρας οι οποίες είναι εν ισχύ και μπορεί να καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα από διαφορετικό δρόμο», υπογράμμισε ο κ. Κοντονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα